7 muovin kierrätykseen liittyvää haastetta, ja miten Stena Recycling voi auttaa

2018-10-07

Utfordringer med plastgjenvinning | Stena Recycling

Muovi on arvokas resurssi. Tänä päivänä suurin osa muovista kuitenkin poltetaan. Ymmärtämällä muovin erilaiset ominaisuudet voimme kierrättää paljon nykyistä enemmän ja luoda kiertotalousmallin myös muoville. Tässä artikkelissa kerromme muovin kierrätykseen liittyvistä haasteista, ja miten me voimme auttaa sinua voittamaan ne.

Hanki lisää tietoa

Muovi käsittää itse asiassa useita erilaisia materiaaleja. Tiedonpuutteen vuoksi on tyypillistä, että tuotannossa sekoitetaan eri muovilajeja, mikä vaikeuttaa kierrätystä. Siksi muovi lajitellaan usein poltettaviin jakeisiin, jolloin tuhlataan hyvää raaka-ainetta. Meillä on työkalut ja asiantuntemus luoda toimiva kierrätysprosessi lähtien tuotteen suunnittelusta siihen, kun muovi erotellaan, lajitellaan ja kerätään – varmistaaksemme, että muovi pysyy kierrossa. Voimme auttaa tarjoamalla koulutusta ja osaamistamme. Yhdessä analysoimme liiketoimintasi ja laadimme selkeät tavoitteet sisältävän toimintasuunnitelman.

Löydä arvosi

Koska uuden raaka-aineen käyttö on usein halvempaa kuin kierrätetyn, meidän on löydettävä kierrätetylle muoville uusia arvoja. Korosta esimerkiksi  työnne arvoa loppuasiakkaille ja ympäristölle. Sillä, että viestit selkeästi mitä ajattelet ja miten toimit liittyen muovin kestävään kierrätykseen, voit  vaikuttaa myönteisesti eri sidosryhmiisi sekä myös myyntiin.

Suunnittele oikein alusta alkaen

Tyypillinen suunnitteluongelma on se, että muovituotteet valmistetaan niin, että eri muovilajeja on vaikea erottaa ja kierrättää. Kyse voi olla siitä, että sekoitetaan erilaisia muovilajeja, joita on vaikea erottaa tai että muoviin kiinnitetään muita materiaaleja, kuten liimoja tai ruuveja. Kun kierrätys huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa, tuotteet on helppo purkaa ilman, että kierrätykseen päätyy muiden materiaalien jäämiä. Tämä vaatii taitoa ja materiaalien tuntemusta. Stena Recycling voi tarjota koulutusta ja neuvontaa, joilla varmistetaan, että tuotteen saavuttaessa elinkaarensa pään muovi voidaan kierrättää ja käyttää uusiin tuotteisiin.

Lajittele muovi oikein

Muovi on monimutkainen materiaali. Kaikilla muovilajeilla on erilaiset ominaisuudet, jotka vaikuttavat väriin, muotoon, rakenteeseen ja sulamispisteeseen. Siksi on tärkeää, että muovi lajitellaan oikein ja pidetään mahdollisimman puhtaana kierrätystä varten. Keräyksen lisäksi Stena Recycling voi auttaa myös opastamalla mitä kaikkea kannattaa huomioida eri materiaaleja lajiteltaessa.

Paranna saatavuutta

Jotta kierrätysmuovi saisi jalansijan markkinoilla, vaaditaan luotettavaa ja jatkuvaa saatavuutta. Olemme kehittäneet Stena Nordic Recycling Centerissä kaksi uutta prosessia, joiden ansiosta voimme kierrättää vielä enemmän muovia – ja parantaa kierrätysmuovin saatavuutta markkinoilla. Ensimmäinen prosessimme kierrättää pehmeät muovit (LDPE) muovipelleteiksi, joita voidaan käyttää esimerkiksi muovisäkkien ja erilaisten kelmujen valmistukseen. Toinen prosessimme taas kierrättää elektroniikassa käytettyjä muoveja, tämä prosessi säästää uuden raaka-aineen tarvetta ja kierrossa pysyy enemmän kierrätettyä muovia. Meillä on  suuri kansainvälinen verkosto, jonka avulla löydämme raaka-aine tarpeesi täyttävän kierrätysmuovin.

Kunnioita tuotantoprosessia

Vaikka kierrättäminen onkin tärkeää, etusijalla ovat liiketoimintasi tarpeet. Tiedostamme tuotannon paineet ja autamme sinua tehostamaan kierrätystä mahdollisimman paljon tuotantoprosessia häiritsemättä. Esimerkiksi lajitteluastioiden täyttyminen ei saisi koskaan aiheuttaa toimintahäiriöitä. Siksi huolehdimme siitä, että astiat tyhjennetään ja materiaalit viedään pois oikeaan aikaan.

Yhteistyö on tarpeen

Meidän on tehtävä yhteistyötä todellisen muutoksen aikaansaamiseksi. Tämä ei koske pelkästään meitä ja asiakkaitamme, vaan koko ketjua. Materiaalien tuottajista alihankkijoihin ja valmistajiin. Tällaista yhteistyötä harjoitetaan jo terästeollisuudessa, mutta ei muoviteollisuudessa.

Tiivistelmä

Muovin kierrättäminen on monimutkaista ja edellyttää, että valmistajat, tuottajat ja toimialat muuttavat ajatteluaan ja tekevät yhteistyötä. On kuitenkin neljä konkreettista asiaa, jotka kaikki voivat tehdä jo nyt:

  1. Huomioi kierrätys jo tuotteen suunnittelun yhteydessä
  2. Käytä mahdollisimman paljon kierrätysmuovia
  3. Älä sekoita muovilajeja tuotannossa
  4. Varmista, että materiaalit on helppo erottaa, kun tuote hävitetään

 

HALUATKO TUTUSTUA PALVELUIHIMME?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.

Jaa tämä sivu

Löydä tuotantoprosessissasi olevien muovien piilossa oleva arvo

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.

MUOVIN KIERRÄTYS

Muovi on paljon käytetty materiaali, joka sopii hyvin kierrätykseen.

Lue lisää