Alfa Lavalin ja Stena Recyclingin energiatehokkuuteen tähtäävässä yhteistyössä vanhat lämmönvaihtimet kierrätetään uusiksi raaka-aineiksi

2021-12-08

Vanhojen lämmönvaihtimien metalleista jopa 100 % voidaan kierrättää uudelleen käyttöön Alfa Lavalin ja Stena Recyclingin yhteistyön avulla. Yhteistyömalli tarjoaa suomalaisille yrityksille nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuuden päivittää lämmönvaihtimensa energiatehokkaampiin tarjoten samalla korvauksen vanhoista lämmönvaihtimista, jotka lähtevät kierrätykseen. ”Win-win-win-tilanne niin asiakkaille, yhteiskunnalle kuin ympäristölle”, toteaa Alfa Laval Nordicin Division Manager Jukka Juottonen.

IlmastohaastEET RATKAISTAAN yhteistyössä

Ilmastonmuutokseen ei ole olemassa nopeita tai yhtä kaikille sopivaa ratkaisua – etenkään teollisuudessa. Meidän kaikkien tulee huolehtia luonnonvaroistamme. Tämä koskee niin raaka-aineita ja jalostettuja materiaaleja kuin myös energiankulutusta. Optimoimalla voimme parantaa tehokkuutta. Jokaisella säästetyllä kilowatilla ja kierrätetyllä kilolla on merkitystä.

Kaikki, mikä voidaan tehdä paremmin, on tehtävä paremmin. Jokainen askel oikeaan suuntaan on tärkeä osa palapeliä, josta teollisuuden rakennemuutos kootaan. Niin suuret innovaatiot kuin pienet parannukset ja toiminnan mukautukset ovat tärkeitä, eikä mitään osa-aluetta tule väheksyä. Vain yhteistyötä tekemällä nopeutamme siirtymistä kohti hiilineutraalia kiertotaloustulevaisuutta. Juuri siitä on kyse Stena Recyclingin ja Alfa Lavalin välisessä kumppanuudessa. Me kutsumme sitä nimellä Re-Made to matter.

YHTEISTYÖ AUTTAA yrityKSIÄ PIENENTÄMÄÄN hiilijalanjälKEÄ

Alfa Lavalin ja Stena Recyclingin solmima yhteistyö antaa yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden sekä vähentää omaa energiankäyttöään että osallistua raaka-aineiden kierrätykseen. 

Tämän täysin uudenlaisen yhteistyömallin ansiosta yritykset voivat nyt päivittää lämmönvaihtimensa uusiin ja energiatehokkaampiin, ja saada samalla korvausta vanhoista lämmönvaihtimistaan, jotka pystytään lähettämään kierrätykseen. Jopa 100 % lämmönvaihtimien metalleista, kuten ruostumattomasta teräksestä, kuparista tai hiiliteräksestä, voidaan sulattaa ja käyttää uusien raaka-aineiden aineosina.

Maksamalla korvauksen vanhoista lämmönvaihtimista kannustamme asiakkaitamme päivittämään lämmönvaihtimensa uusiin ja energiatehokkaampiin. Tämän ansiosta heidän energiankulutuksensa pienenee huomattavasti. Syntyvän energiansäästön tarkka määrä riippuu monista tekijöistä, mutta esimerkkilaskelmamme mukaan 20 vuotta vanhan lämmönvaihtimen vaihto uuteen voi merkitä vuositasolla jopa 83.000 kWh:n energiansäästöä, kertoo Alfa Laval Nordicin Division Manager Jukka Juottonen ja jatkaa:

- Lämmönvaihtimen päivitys energiatehokkampaan ja vanhan laitteen kierrättäminen tämän yhteistyösopimuksen puitteissa pienentää myös yritysten hiilijalanjälkeä. Kyseessä on siis win-win-win-tilanne niin asiakkaille, yhteiskunnalle kuin ympäristölle.

 

GreenOne_products_new_CompQual80.jpg

Lämmönvaihtimia käytetään kylmän ja lämpimän veden tuottamiseen, jäähdyttämiseen ja lämmittämiseen, ja niitä käyttävät lukuisat teollisuusyritykset muun muassa energia-alalla, elintarvike-, lääke- ja prosessiteollisuudessa sekä kaukolämpösektorilla. Lämmönvaihtimia valmistetaan eri metalleista, jotka siis nyt voidaan kierrättää ja uusiokäyttää muiden tuotteiden raaka-aineena.

- Kun saamme käytetyn lämmönvaihtimen asiakkaalta, alkaa metallien kierrätysprosessi, jonka tuloksena metallit palautuvat raaka-aineketjuun, minkä ansiosta neitseellisten raaka-aineiden tarve vähenee. Tällä yhteistyöllä pystymme olemaan mukana luomassa todella tehokasta kierrätysajattelua koko tälle alalle, sanoo Stena Recycling Suomen toimitusjohtaja Olli Kellokumpu.

Lämmönvaihtimien kierrätys alkoi Ruotsissa kesäkuussa lanseeratussa Re-Made to matter -hankkeessa, ja se laajenee nyt muihin Pohjoismaihin – nyt vuorossa on siis Suomi.

Olemme hyvin ylpeitä saadessamme esitellä tämän tärkeän askeleen kohti yhä tehokkaampaa kierrätysajattelua lämmitys- ja jäähdytysalalla – ja se on samalla suuri askel kohti koko alan pienempää hiilijalanjälkeä. Tämä tukee Alfa Lavalin omaa tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030.

JUKKA JUOTTONEN, DIVISION MANAGER, ALFA LAVAL NORDIC

 

AlfaLaval_Stena-Recycling_ReMade_to_matter_CompQual80.jpg

 

Lisätietoja:

Olli Kellokumpu
Toimitusjohtaja
Stena Recycling Oy
Puh. +358 10 7780 201
olli.kellokumpu@stenarecycling.fi

Jukka Juottonen
Division Manager
Alfa Laval Nordic, Espoo
Puh. +358 40 060 85 08
jukka.juottonen@alfalaval.com  

 

Tietoa Alfa Lavalista

Alfa Laval on johtava globaali konserni, joka toimittaa korkealaatuisia tuotteita mm. lämmönsiirtoon, erotustekniikkaan ja nesteiden käsittelyyn. Alfa Laval palvelee monia teollisuusaloja, kuten energia- ja merenkulkualaa, elintarvike- ja juomateollisuutta sekä jätevesisektoria, ja tarjoaa asiantuntemustaan, tuotteitaan ja palveluitaan laajalle asiakaskunnalle ympäri maailman. Työskentelemme jatkuvasti parantaaksemme prosessejamme, luodaksemme vastuullista kasvua ja edistääksemme kehitystä – ja haluamme tehdä aina parhaamme ja piirun verran enemmän tukeaksemme asiakkaitamme saavuttamaan heidän liiketoiminnalliset ja kestävän kehityksen mukaiset tavoitteensa.

Alfa Lavalin innovatiiviset teknologiset ratkaisut on kehitetty puhdistamaan, jalostamaan ja kierrättämään materiaaleja, ja ne edistävät luonnonvarojen vastuullisempaa käyttöä. Ratkaisumme parantavat energiatehokkuutta ja lämmön talteenottoa, tehostavat vedenkäsittelyä ja vähentävät emissiota. Näin ollen Alfa Laval ei tuota menestystä ainoastaan asiakkailleen vaan myös ihmisille ja ympäristölle. Työskentelemme joka päivä tehdäksemme maailmasta paremman paikan, ohjenuorana mottomme ”Advancing Better” TM.

Alfa Lavalin tanskalaiset yhtiöt omistaa Alfa Laval Corporate AB, joka on pörssinoteerattu Nasdaq OMX:ssä ja jonka pääkonttori sijaitsee Lundissa Ruotsissa. Alfa Lavalin tuotteita myydään yli 100 maassa, joista yli 50:ssä toimii oma myyntiorganisaatio.

Alfa Laval työllistää maailmanlaajuisesti noin 16.700 henkilöä. Useimmat näistä työntekijöistä toimivat Ruotsissa, Tanskassa, Kiinassa, Intiassa ja Pohjois-Amerikassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 41,5 miljardia Ruotsin kruunua.

Jaa tämä sivu