Itämeri tarvitsee lahjoja. Minä en.

2021-12-14

Teimme lahjoituksen perinteisten asiakkaille osoitettujen joulutervehdysten sijaan John Nurmisen Säätiölle Itämeren hyväksi. Haluamme olla näin mukana pelastamassa Itämerta ja sen uniikkia kulttuuria myös tuleville sukupolville.

1200x400_itameri_joulu2021_CompQual80.jpg

 

Sen äärellä on synnytty, kasvettu, leikitty, saunottu, kahlattu, uitu, kalastettu, pilkitty, hiihdetty, luisteltu ja haaveiltu.

Parannetaan Itämeri ja turvataan uniikki kulttuurimme

Arvostetaan Itämerta. Suojellaan sitä. Parannetaan se. Muuten meidän kaikkien yhteinen elämäntapamme, luontomme ja kotimme on vaarassa.

Itämeri on pahasti rehevöitynyt ja sen suojelulla on kiire. Ilmastonmuutos kiihdyttää Itämeren rehevöitymistä entisestään. Lisäksi kulttuurin valtavirtaistuessa ja perimätiedon kadotessa vaarana on, että samalla katoaa tuhansien vuosien hiljainen tieto, ymmärrys merestä.

Hyvä uutinen on se, että Itämerellä on toivoa. Tehokkaalla ja pitkäjänteisellä työllä Itämeri ja sen ympärille syntynyt arvokas rannikko- ja saaristokulttuuri voidaan vielä pelastaa.

JOHN NURMIsEN SÄÄTIÖ

John Nurmisen Säätiön hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. Lisäksi säätiö tekee monipuolista työtä Itämeren kulttuurin vaalimiseksi. Meren ja sen historian tunnetuksi tekeminen on tärkeää, sillä samalla opimme ymmärtämään, miksi ainutlaatuista Itämertamme pitää suojella.

Konkreettisilla tuloksilla mitattuna John Nurmisen Säätiö on vaikuttavin Itämeri-toimija jopa Euroopan mittakaavassa..

Lue lisää John Nurmisen Säätiön hankkeista täältä

 

Jaa tämä sivu