Annoimme joululahjasi Itämerelle

2022-12-08

Annoimme joululahjasi tänäkin vuonna Itämerelle, sillä se tarvitsee sitä enemmän. Näin sinäkin olet kanssamme pelastamassa Itämerta ja sen perintöä tuleville sukupolville. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja hyvästä yhteistyöstä. Rauhallista joulunaikaa ja menestystä vuoteen 2023!

John Nurminen Foundation_landingpage_CompQual80.png

Olemme tehneet lahjoituksen perinteisten asiakkaille osoitettujen joulutervehdysten sijaan John Nurmisen Säätiölle Itämeren hyväksi. Haluamme näin tukea toimintaa terveemmän Itämeren puolesta.

John Nurmisen Säätiö

John Nurmisen Säätiö tekee työtä Itämeren suojelemiseksi – tavoitteena pelastaa Itämeri ja sen perintö. Säätiössä on käynnissä lukuisia hankkeita, joiden avulla voidaan parantaa Itämeren tilaa sellaisin konkreettisin toimin, joilla voidaan vähentää mereen kohdistuvaa ravinnekuormitusta ja ympäristöriskejä. Säätiö on myös palkittu tiedon välittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja. Säätiö on käynnistänyt jo yli 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 34 on saatu jo valmiiksi.

Itämerta uhkaavat monet ongelmat

Rehevöityminen on Itämeren suurin ja näkyvin ympäristöongelma. Vaikka merta rehevöittävät ravinnepäästöt on onnistuttu 1980-luvun jälkeen puolittamaan, rehevöitymisen näkyvät merkit, kuten sinilevien massaesiintymät, veden sameneminen, rantojen limoittuminen sekä pohja-alueiden hapettomuus vaivaavat Itämerta edelleen.

Ilmastonmuutoksen vaikutusten ennustetaan kiihdyttävän Itämeren rehevöitymistä entisestään. Kasvavat sademäärät ja vähälumiset talvet kasvattavat ravinnevalumia maalta Itämereen. Ilmaston lämmetessä myös merivesi lämpenee, mikä edistää levien kasvua meressä.

Autamme ratkaisemaan muun muassa näitä ongelmia lahjoittamalla John Nurmisen Säätiön Itämeri-työhön.

Lue lisää John Nurmisen Säätiöstä >>

John-Nurmisen-Saatio_joulu-2022_1080x1080px_CompQual80.png

Jaa tämä sivu