KAMPANJA: Näe näkymätön jäte

2019-11-20

Kuluttajat_society_1280_400_CompQual80.jpg

Tänä vuonna Euroopan jätteen vähentämisen viikon tarkoitus on lisätä tietoisuutta näkymättömän jätteen synnystä ja siitä, miten sen syntyä voidaan ehkäistä. Stena on kampanjassa mukana kertomassa miten kierrättämällä voimme säästää maapalloin resursseja.

Mitä on näkymätön jäte?

Tiesitkö, että esimerkiksi älypuhelimen tuotannosta syntyy jätettä kaiken kaikkiaan jopa 86 kg? Jätettä syntyy esim. materiaalien louhinnasta, rikastamisesta ja tuotantoprosesseista. Parin vuoden käytön jälkeen kierrätykseen päätyvä puhelin ja sen mukana tullut pakkaus on vain jätekasan huippu. Suurin osa jätteestä on sellaista, jota puhelimen käyttäjä ei koskaa näe.

Lue lisää Näe näkymätön jäte -kampanjasta:

640x400_nakymatonjate_3_CompQual80.jpg

Vähemmän jätettä - resurssit takaisin kiertoon

Me Stenalla kierrätämme ja jalostamme yritysten tuotannoista syntyvät ja elinkaarensa loppuun tulleet jätemateriaalit uuteen elämään – yhä uudelleen. Yhdessä toimimalla voimme parantaa tuotannon hukkamateriaalien ja muiden yritysten tuottamien jätemateriaalien kierrätysastetta tehostamalla esimerkiksi lajittelua ja nostamalla näin jätteitä jätehierarkiassa ylöspäin. Toimimme konsultteina ja autamme asiakkaitamme ottamaan käyttöön oikeanlaiset kierrätysrutiinit ja -prosessit, jotka tehostavat huomattavasti toimintaa sekä säästävät aikaa, vaivaa ja rahaa – sekä maksimoivat kierrätettävien materiaalien määrän.

Autamme asiakkaitamme myös tarkastelemaan toimintaansa laajemmasta näkökulmasta, esimerkiksi miten jo tuotteen suunnitteluvaiheessa myös kierrätyksen suunnittelu voi lisätä tuotteen kierrätettävyyttä sekä vähentää jätteitä ja päästöjä.

Lue lisää

Kierrätys luo mahdollisuuksia valmistavalle teollisuudelle

Pitkä yhteistyömme Volvo Carsin kanssa osoittaa, miten vähennämme jätteitä ja lisäämme arvoa valmistavan teollisuuden yrityksille – ja miten asiakkaan liiketoiminta muutetaan kestävämmäksi.

Lue lisää

TUNNISTA NÄKYMÄTÖN ARVO

Monille asiakkaillemme tulee yllätyksenä, että merkityksettömiltä ja ehkä kalliiltakin vaikuttavat jätteet voivat olla tuottoisia. Jätteiden arvon voi saada nousuun pelkästään tehokkaammalla lajittelulla, mutta joskus tarvitaan asiantuntijoidemme analyysia koko tuotantoprosessista.

Lue lisää

Asiantuntija löytää materiaaleista uusia arvoja

Materiaalit voivat saada täysin uuden arvon kun ne lajittellaan ja kierrätetään oikein. Me autamme yritystäsi muuttamaan materiaalien arvon näkyväksi.

Lue lisää
Jaa tämä sivu