Nolla tapaturmaa ei ole utopiaa

2017-05-05

Stena Recycling Oy:n työturvallisuuskehitys sai tunnustusta. Nolla tapaturmaa -foorumi myönsi Stenalle työturvallisuuden tasoluokituksen: taso III - Suuntana maailman kärki.

Nolla tapaturmaa -foorumi on myöntänyt työturvallisuuden tasoluokituksen, Taso III – Suuntana maailman kärki, Stena Recycling Oy:n työturvallisuuskehitykselle.

– Nolla-ajattelu on tahtotila, joka edellyttää aitoa sitoutumista ja käytännön tekoja työn arjessa. Se on välittämistä ja aitoa yhteistyötä. Näin toimien tuloksia tulee vääjäämättä, kuten toteutuneet huippusuoritukset jälleen kerran osoittavat, toteaa Nolla tapaturmaa –foorumin ohjausryhmän puheenjohtaja, turvallisuuspäällikkö Jari Haijanen Sappi Finland I Oy:stä.

- Tänä vuonna olemme ainoa tasoluokituksen saanut kierrätys- tai jätehuoltotoimialan yritys. Olemme ylpeitä Stenan turvallisuuskulttuurista ja pyrimme turvallisuusasioissa toimimaan esimerkkinä muille. Saamamme tunnustus ei ole sattumaa, vaan pitkäjänteisen yhteistyön tulos. Työturvallisuutemme on kehittynyt vuosien varrella kansalliselle huipputasolle, mutta matka on vielä kesken, toteaa Stena Recycling Oy:n EHSS-päällikkö Marko Walavaara.

Nolla tapaturmaa -foorumi myöntää vuosittain tasoluokituksia jäsentyöpaikoilleen, jotka ovat menestyksekkäästi edistäneet työpaikkansa työturvallisuutta. Tasoluokitusta myönnettäessä tarkastellaan mm. työpaikan työtapaturmataajuutta ja tapaturmien vakavuutta. Lisäksi edellytetään, että työtapaturmien tutkinta ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettely ovat kunnossa.

Suomalaisissa yrityksissä tapahtuu vuosittain yli 100 000 työtapaturmaa, joista jopa 20 johtaa kuolemaan. Suuri osa näistä olisi vältettävissä, jos turvallisuudesta välitettäisiin ja siihen kiinnitettäisiin riittävästi huomiota.

Katso kaikki tasoluokituksen saaneet yritykset tästä>>

Lisätietoja:
Marko Walavaara, EHSS Manager
Lähetä viesti

Jaa tämä sivu