Olli Kellokumpu on nimitetty Stena Recycling Oy:n toimitusjohtajaksi

2021-08-31

12980x400_Olli_Kellokumpu_2_CompQual80.jpg

Olli Kellokumpu aloittaa työskentelyn Stena Recyclingilla 1.9.2021.

Diplomi-insinööri Olli Kellokumpu siirtyy Stena Recyclingille Metso Outotecilta, jossa hän on työskennellyt viimeiset 17 vuotta muun muassa Suomen maajohtajana sekä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan johtajana Dubaissa. Hän on työskennellyt sekä opiskellut myös Pohjois-Amerikassa. Ollin vahvuuksia ovat hänen monipuolinen taustansa, ihmisten johtaminen, asiakaskeskeisyys sekä kansainvälinen liiketalousosaaminen.

Stena Recycling Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Niclas Sacklén suuntaa uusiin haasteisin, mutta jatkaa kuitenkin toimitusjohtajana vielä syyskuun loppuun asti. Ollin esimiehenä tulee toimimaan Stenan kierrätysliiketoiminnasta kansainvälisesti vastaava Kristofer Sundsgård, CEO Stena Recycling.

- Olen täysin luottavainen siitä, että Olli on sopiva henkilö Stenan uudeksi toimitusjohtajaksi sekä työkokemuksensa että persoonansa puolesta. Meille on myös erittäin hyvä ratkaisu, että Niclas voi toimia syyskuun ajan Stenan toimitusjohtajana ja Ollilla on tilaisuus perehtyä Stenaan ja omaan vastuualueeseensa ennen kuin hän ottaa täyden vastuun toimitusjohtajan tehtävästään, toteaa Stena Recycling Oy:n henkilöstöjohtaja Sini Simonen.

Olli näkee siirtymisen kierrätysalalle luonnollisena jatkumona työuralleen, sillä hän on työskennellyt myös aiemmissa työtehtävissään mineraalien ja raaka-aineiden tuotantoprosessien parissa. Stena työnantaja ja vahvana kiertotalouden osaajana herättää hänessä kunnioitusta, ja hän odottaa innolla pääsyä tositoimiin.

- Stena on yksi pohjoismaiden suurimmista perheyrityksistä, jolla on vahvat toimintamallia ohjaavat arvot sekä rohkeutta investoida tulevaisuuteen. Olen ymmärtänyt, että ihmisten työtyytyväisyys on korkealla tasolla ja ihmiset ovat ylpeitä työskennellessään Stenan palveluksessa. Itse olen tottunut työskentelemään kansainvälisessä organisaatiossa ja pidän ruotsalaisesta johtamismallista.

- Valmistavassa teollisuudessa Metso Outotecilla työskennellessäni näin, että vastuullisuus ja sen yksi osa-alue kiertotalous on selkeä megatrendi. Tämä näkyy sijoittajien ESG-vaatimuksina sekä yritysten pyrkimyksenä madaltaa CO2-päästöjä ja lisätä raaka-aineiden kierrätystä ja uusiokäyttöä. Kiertotalous ja kierrätys ovat hyvä esimerkki siitä, miten vastuullisuus ja liiketoiminta kulkevat käsi kädessä. Haluan olla mukana jatkamassa toimintamallien kehittämistä ja varmistaa, että liiketoiminta on kannattavaa myös tulevaisuudessa.

 

Lisätietoja antaa:

Olli Kellokumpu, toimitusjohtaja, Stena Recycling Oy
Puh. 050 3541189 / olli.kellokumpu@stenarecycling.fi

Sini Simonen, henkilöstöjohtaja, Stena Recycling Oy
Puh. 050 3246569 / sini.simonen@stenarecycling.fi

 

Tilaa uutiskirje NIIN PYSYT AJANTASALLA

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.

Jaa tämä sivu