Kaikki Stena Recycling -yhtiöt liittyvät Science Based Targets -aloitteeseen

2022-04-24

Image SBT commitment_CompQual80.png

Stena Recycling ottaa seuraavan askeleen ilmastovaikutusten vähentämiseksi sitoutumalla Science Based Targets -aloitteeseen. Sitoutumalla tieteeseen perustuvaan päästöjen vähentämistavoitteeseen, Stena Recycling yhtiöt ryhtyvät vähentämään ilmastojalanjälkeään Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden mukaisesti.

Stena Recycling Ruotsi liittyi Science Based Target -aloitteeseen tammikuussa 2021. Kaikki kahdeksalla markkina-alueella toimivat Stena Recycling yhtiöt, Suomi mukaan lukien, ovat nyt sitoutuneet yhteisiin tavoitteisiin päästöjen vähentämiseksi. Stena Recycling Oy säilyttää yritystason tavoitteensa ja osallistuu samalla Stena Recycling -yhtiöille asetettuihin tavoitteisiin.

"Meille on luonnollista, että kaikki Stena Recycling -yhtiöt liittyvät Science Based Targets -ohjelmaan. Työskentelemme tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa voidaksemme tarjota heille parhaita kiertotalouden ratkaisuja. Liittymällä Science Based Targets -aloitteeseen teemme nyt myös selkeän sitoumuksen ilmastojalanjälkemme pienentämiseksi," sanoo Stena Recycling Groupin vastuullisuusjohtaja Anna Sundell.

Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti yleisenä tavoitteena on vaikuttaa siihen, että ilmaston lämpeneminen pysyy alle 1,5 asteessa. Stena Recycling sitoutuu myös asettamaan pitkän aikavälin Net Zero-tavoitteen Business Ambition for 1.5°C -kampanjan mukaisesti ja pyrkii olemaan ilmastoneutraali viimeistään vuonna 2050. Vaikuttavien ilmastotavoitteiden asettaminen ei ole uutta Stena Recycling -yhtiöille, sillä ne ovat aiemmin työskennelleet energiatehokkuuden ja ilmastovaikutusten vähentämisen parissa yritystasoilla. Yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi Stena Recycling -yhtiöt työskentelevät yhdessä kokemustensa hyödyntämiseksi isossa mittakaavassa.

"Kaikkien Stena Recycling yhtiöiden työskentely kohti yhteistä tavoitetta johtaa myönteisiin ja tärkeisiin tuloksiin meille, asiakkaillemme ja ympäristölle. Ilmaston lämpenemisen rajoittaminen on suuri haaste meille kaikille. Liittymällä tähän kansainväliseen ilmastoaloitteeseen, jonka parissa monet asiakkaamme työskentelevät, on meille tapa ottaa vastuuta liiketoimintamme harjoittamiseksi ilman hiilidioksidipäästöjä," sanoo Kristofer Sundsgård, Stena Recycling Groupin toimitusjohtaja.

Seuraava askel on laatia tarkempi suunnitelma tavoitteista ja saada niille hyväksyntä Science Based Targets -aloitteessa. Ensimmäisessä vaiheessa teemme perusteellisen inventaarion koko arvoketjun kasvihuonekaasupäästöistä. Tarkoituksena on toimittaa asettamamme tavoitteet Science Based Targets -aloitteen hyväksyttäväksi keväällä 2023.

 

Faktoja:

Science Based Targets initiative (SBTi) on maailmanlaajuinen organisaatio, jonka tavoitteena on auttaa ja tukea yrityksiä asettamaan ilmastotavoitteitaan nykyisen tieteellisen näkemyksen mukaiseksi. Näiden tavoitteinen tulee olla merkityksellisiä ja edistää ilmaston lämpenemisen rajoittamista 1.5 asteeseen verrattuna esiteollisen aikakauden lukemiin. Liittyminen SBTi:hin tarjoaa mahdollisuuksia sitoutua, saada tukea ja jakaa parhaita käytäntöjä ilmastovaikutuksista. Tärkeänä tavoitteena on tehdä tunnetuksi sen jäsenyrityksissä tehtyä työtä ja innostaa muita vastaaviin toimiin ilmastovaikutusten pienentämiseksi. SBTi on maailmanlaajuisesti tunnettu aloite, johon on jo liittynyt useita suuria yrityksiä. www.sciencebasedtargets.org

Stena Recyclingillä on tärkeä ja keskeinen rooli kiertotalouteen siirtymisessä tarjoamalla kierrätykseen ja tehokkaaseen resurssienhallintaan liittyviä ratkaisuja ja palveluja. Stena Recyclingillä on lähes 3000 työntekijää ja 166 toimipaikkaa. Vuosittain Stena Recycling kierrättää lähes kuusi miljoonaa tonnia jätteitä ja käytöstä poistettuja tuotteita yli 100 000 asiakkaalta eri toimialoilta. Kierrätetyt raaka-aineet, kuten rauta ja muut metallit, muovi ja paperi, myydään edelleen uusien tuotteiden valmistuksen raaka-aineena. Stena Recycling toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa, Italiassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Stena Recycling on osa Stena Metall -konsernia. www.stenarecycling.com

 

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä:
Minna Miettinen, Vastuullisuus- ja ympäristöpäällikkö, Stena Recycling Oy
Sähköposti: minna.miettinen@stenarecycling.fi
puh. 040 748 4020

Jaa tämä sivu