Stena Recycling kasvaa suureksi toimijaksi Suomen kierrätys- ja jätehuoltomarkkinalla

2022-10-13

1280x400_two_men_walking_CompQual80.jpg

Stena Recycling Oy on tehnyt yrityskaupan, joka kaksinkertaistaa yrityksen toiminnot Suomessa. Encore Ympäristöpalvelut on nyt kokonaan Stena Recyclingin omistuksessa.

Kesäkuun lopussa Stena Recycling Oy osti suomalaisen keskisuuren kierrätysyrityksen Encore Ympäristöpalvelut Oy:n. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on nyt hyväksynyt kaupan ja yrityskauppa on saatu päätökseen. Samassa yhteydessä yritykset ottavat ensimmäisen askeleen kohti yhteistyötä, sillä Stena Recyclingin toimitusjohtaja Olli Kellokumpu aloittaa myös Encore Ympäristöpalveluiden toimitusjohtajana.

Stena on Pohjoismaiden toiseksi suurin perheyritys heti Ikean jälkeen ja yksi johtavista pohjoismaisista kierrätysalan toimijoista. Vaikka Stena Recycling Oy on toiminut Suomessa jo yli 20 vuotta, yritys on vielä melko tuntematon toimija. Yrityskauppa kaksinkertaistaa Suomen toiminnot ja laajentaa palveluvalikoimaa.

- Stena Recycling ja Encore Ympäristöpalvelut täydentävät toisiaan. Tavoitteenamme on, että yritykset toimivat tulevaisuudessa yhtenä yrityksenä. Yhdessä meillä on mahdollisuudet Suomen mittakaavassa ainutlaatuiseen kierrätys- ja jätehuoltopalveluun, jossa yhdistyvät Stenan vahva osaaminen metallien kierrättämisestä ja Encoren ymmärrys yritysten jätehuollosta, kertoo Stena Recyclingin toimitusjohtaja Olli Kellokumpu.

Jo nykyisillä Stena Recyclingin ja Encore Ympäristöpalveluiden luvuilla yhteinen yritys olisi yksi Suomen kierrätys- ja jätehuoltoalan suurimmista toimijoista. Tällä hetkellä yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on lähes 200 miljoonaa. Henkilöstöä yrityksellä on yhteensä noin 370. Yritysten nykyiset 34 omaa tuotantoyksikköä ja kierrätysverkosto kattavat koko Suomen.

Yhdistymismatka käynnistyy

Yritysten yhdistymissuunnittelu käynnistyy saman tien. Yhdistymissuunnittelun aikana molempien yritysten asiakkaiden palvelut jatkuvat entiseen tapaan, ja niistä vastaavat tutut työntekijät ja kumppanit.

- Stenan arvoissa on olla lähellä asiakasta ja yhteistyön helppous. Yhteistyössä meillä tulee olemaan tähän aiempaa paremmat mahdollisuudet, tiivistää Kellokumpu.

Viime vuosina Encore Ympäristöpalvelut on käynyt läpi suuren muutoksen perinteisestä kuituyhtiöstä kierrätysalan palveluyhtiöksi. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Petri Aaltonen jää yrityskaupan yhteydessä yhtiön toiminnasta pois.

- Kiitän Petri Aaltosta ansiokkaasta työstä Encore Ympäristöpalveluiden toimitusjohtajana. Yhtiö on tällä hetkellä erinomaisessa kunnossa. Tästä on hyvä aloittaa yhdistymismatka, toteaa Kellokumpu.

Encore Ympäristöpalvelut -konserniin kuuluvat yrityksen kokonaan omistamat tytäryhtiöt Hämeen Kuljetuspiste ja Encore Aluepalvelut. Encore Ympäristöpalveluiden yrityskaupan yhteydessä Encore Aluepalvelut siirtyi kokonaan Encore Ympäristöpalveluiden omistukseen.

Yrityskaupan yhteydessä Encore Ympäristöpalveluiden ja sen tytäryhtiöiden hallitukset vaihtuvat. Encore Ympäristöpalveluilla on jatkossa sama hallitus kuin Stena Recycling Oy:lla.

 

Lisätietoja antaa:

Olli Kellokumpu, toimitusjohtaja, Stena Recycling Oy, Encore Ympäristöpalvelut Oy
p. 050 354 1189, olli.kellokumpu@stenarecycling.fi 

 

Encore Ympäristöpalvelut Oy
Encore Ympäristöpalvelut on perustettu vuonna 1943. Yritys toimi pitkään nimellä Paperinkeräys, ja ympäristöalan pioneerina opetti suomalaiset kierrättämään paperia 1940-luvulla. Tänään Encore tukee asiakkaitaan luonnonvarojen järkevässä käytössä kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Yritys edistää asiantuntemuksellaan esimerkiksi asiakkaidensa materiaalien kierrätysasteen nostamista, jätteiden määrän vähentämistä ja jätehuollon ympäristövaikutusten, kuten hiilijalanjäljen minimoimista. Toimintaa on 37 paikkakunnalla omissa ja kumppaniyksiköissä, liikevaihto vuonna 2021 oli noin 80 miljoonaa euroa ja encorelaisia on noin 220. Lue lisää www.encorepalvelut.fi

Jaa tämä sivu