Tiiviillä yhteistyöllä tehokkaampaa kierrätystä

2017-11-08

remade_factory_production_1280x600_CompQual80.jpg

Valmistuksesta jää aina jätemateriaaleja – resursseja, jotka kannattaa ottaa talteen ja hyödyntää uudelleen uutena raaka-aineena. Stena Recycling tekee tiivistä yhteistyötä valmistajien kanssa, jotta jätemateriaalit voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti uusien tuotteiden valmistuksessa.

Valmistavassa teollisuudessa menetetään joka päivä paljon arvokkaita resursseja, kun jätemateriaaleja käsitellään virheellisesti tai valmistetut tuotteet ovat vaikeasti kierrätettäviä. Usein pienillä muutoksilla voidaan saavuttaa suuria taloudellisia tuloksia, pienentää ekologista jalanjälkeä ja kehittää työympäristöä hyvään suuntaan.

– Me Stena Recyclingillä pystymme optimoimaan materiaalien käsittelyn ja lajittelun asiakasyritysten tuotannossa. Voimme osallistua jo alkuvaiheessa hankintakeskusteluihin, jotta valitut materiaalit ovat kierrätettäviä ja jätemäärä siten vähenee. Yhdistämällä kierrätyksen ja innovatiivisen muotoilun tuotteet voidaan valmistaa käyttämällä oikeanlaisia materiaaleja ja kierrätettäviä rakenteita, sanoo Malin Baltzar, joka vastaa kestävästä liiketoiminnasta Stena Recyclingillä.

Yritysten on annettava asiantuntijoiden perehtyä tarkasti tehtaan toimintaan parannuskohteiden määrittämiseksi. Usein yrityksissä ei pystytä itse havaitsemaan tällaisia parannuskohteita.

– Meillä ja asiakasyrityksillämme on omat osaamisalueemme, joiden valossa tarkastelemme kokonaisuutta. Valmistavat yritykset ovat oman tuotantolinjansa asiantuntijoita. Meillä on asiantuntemusta jäännösmateriaalien erottelusta ja jalostamisesta. Voimme huolehtia yhdessä siitä, että mahdollisimman suuri osa materiaaleista otetaan teollisuudessa uudelleen käyttöön raaka-aineena.

Hyvä esimerkki on Stena Recyclingin yhteistyö ruotsalaisen laakerivalmistaja SKF:n kanssa. Rullalaakerien käsittelystä ja hiomisesta syntyy hiomajätteitä SKF:n tehtailla. Hiomajätteet otetaan talteen ja käsitellään, minkä jälkeen niiden laatu varmistetaan ennen toimittamista raaka-aineeksi terästehtaalle. Kierrätysaste on 95 prosenttia, mikä on SKF:n ennätys. Terästehtaalla hiomajätteistä valmistetaan uutta terästä, jota käytetään valmistuksessa SKF:n tehtailla.

Jaa tämä sivu