TEEMME SUUREN INVESTOINNIN – RAKENNAMME UUDEN PALVELUYKSIKÖN ESPOON ÄMMÄSSUOLLE

2021-03-09

1280x400_HSY_Stena_Ammassuo_partnership_CompQual80.jpg

Olemme tehneet pitkäkestoinen yhteistyösopimuksen HSY:n kanssa. Sopimuksella sovimme maa-alueen vuokrauksesta Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksesta kierrätystoimintaamme varten.

Kuva: HSY / Juuso Westerlund (Ämmässuon sorttiasema)

Olemme tehneet mittavan sopimuksen Helsingin seudun ympäristöpalvelu HSY:n kanssa Ekomo-yhteistyöstä Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksessa Espoossa. Sopimus kattaa 1,8 hehtaarin maa-alueen vuokraamisen kierrätystoimintaamme varten. Rakennamme alueelle palveluyksikön, jossa vastaanotetaan, käsitellään ja välivarastoidaan kierrätysmateriaaleja kuten erilaisia metalleja, sähkö- ja elektroniikkalaiteromua sekä romuajoneuvoja.

- Yhteistyö Stenan kanssa täydentää entisestään monipuolista kiertotaloustoimijoiden joukkoa alueella ja tarjoaa yrityksille uusia yhteistyömahdollisuuksia jätejakeiden ja resurssien keskinäisessä hyödyntämisessä, kertoo HSY:n liiketoiminnan kehityspäällikkö Tuomas Räsänen.

Kierrätyspalvelumme tehostuvat pääkaupunkiseudulla

Uusi palveluyksikkömme Ämmässuolla tulee täydentämään kierrätystoimintaamme niin pääkaupunkiseudun länsipuolella kuin koko Länsi-Uudellamaalla. Pääkaupunkiseudulla palvelee jo ennestään yksi palveluyksikkö Vantaan Hakkilassa, joka jää edelleen toimintaan. Pääkaupunkiseudun toinen yksikkö on osa kasvustrategiaamme ja liiketoiminnan kehittämissuunnitelmamme. Sijainnin myötä myös esimerkiksi kuljetusmatkat lyhenevät tuoden niin kustannus- kuin CO2 -päästösäästöjäkin.

- Uuden yksikön myötä pystymme palvelemaan pääkaupunkiseudun asiakkaita entistä paremmin. Ämmässuon ekoteollisuuskeskus tunnetaan vahvana kiertotalousalueena eli on luontaista, että liitymme osaksi sitä kokonaisuutta, toteaa Stena Recycling Oy:n toimitusjohtaja Niclas Sacklén.

Tavoitteenamme on aloittaa toiminta ekoteollisuuskeskuksessa vuoden 2022 aikana. Tällä hetkellä on käynnissä ympäristölupien hakuprosessi. Aloitamme rakentamisen lupien varmistuessa. HSY vuokraa sovitun alueen käyttöömme 22 vuodeksi.

Yritysyhteistyötä ekoteollisuuskeskuksessa

Ämmässuon ekoteollisuuskeskus on moderni jätehuollon ja kiertotalouden risteyskohta, jossa yritykset ja muut toimijat kehittävät uusia ratkaisuja kiertotalouteen ja tekevät Ekomo-yhteistyötä toistensa ja HSY:n kanssa. Ekomo-yhteistyöllä tarkoitetaan sitä, että HSY tarjoaa yrityksille alustan ja luo edellytykset teollisten symbioosien kehittymiselle. Alueella yritys voi hyödyntää toisten toimijoiden tuottamaa jätettä sekä alueella syntyvää uusiutuvaa energiaa omassa toiminnassaan.

- Tulemme hyödyntämään alueen yritysten tuomia synergioita jo heti tontin esirakennusvaiheesta alkaen esimerkiksi maarakentamisessa. HSY:n kanssa on jo alustavasti sovittu myös romuautojen kierrätysyhteistyöstä niin, että kuluttaja voi jättää autonsa alueella olevalle Sortti-asemalle. Näemme alueella myös hyvät mahdollisuudet jakamistalouden toteutumiselle, kertoo Stena Recycling Oy:n tuotantojohtaja Timo Jussila tulevasta Ekomo-yhteistyöstä.

 

Lisätietoja:

Lue lisää Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksesta >> 

Niclas Sacklén, Stena Recycling Oy, toimitusjohtaja, puh. +358 10 7780 117, niclas.sacklen@stenarecycling.fi

Tuomas Räsänen, HSY, liiketoiminnan kehityspäällikkö, tuomas.rasanen@hsy.fi

 

HSY on Suomen suurin julkinen ympäristöalan toimija. HSY tuottaa jäte- ja vesihuoltopalveluita yli miljoonalle pääkaupunkiseudun asiakkaalle, vastaa ilmanlaatutiedosta, tuottaa paikkatietoa seudun kehityksestä ja edistää ilmastotyötä. Yhdessä teemme maailman kestävimmän kaupunkiseudun. HSY työllistää noin 800 työntekijää. www.hsy.fi
Kiinnostuitko?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.

Jaa tämä sivu