Vastuullinen Tulevaisuus -seminaari loi uskoa tulevaisuuteen

2020-01-30

1200x400_vastuullinentulevaisuus_seminaari_CompQual80.jpg

VASTUULLINEN TULEVAISUUS. Vietimme Kulttuurikeskus Korjaamolla 23. tammikuuta antoisan seminaariaamun vastuullisuusteemojen parissa. Kuulimme mielenkiintoisia puheenvuoroja tulevaisuudesta, kiertotaloudesta ja saimme konkreettisia esimerkkejä yritysten vastuullisuustyöstä.

Vaikka maapallon voimavarat ovat uhattuna, seminaarin puheenvuorot loivat vahvasti uskoa siihen, että yhdessä toimimalla ja osaamistamme jakamalla voimme vaikuttaa asioihin - tehdä tulevaisuudesta vastuullisemman. Esimerkit yritysten taistelusta ilmastomuutosta vastaan erilaisten ilmastotekojen, hankkeiden ja toimintamallimuutosten avulla osoittaa sen, että on siirrytty sanoista tekoihin.

Tämä työ ei lopu koskaan.
IT STARTS HERE.

AJATUKSIA VASTULLISUUSTYÖSTÄ

“Usein ongelmana on se, että odotetaan liian suurta vaikutusta heti. Tärkeintä on, että kokeillaan uusia teknologioita ja uusia yhteistyömalleja – sitä kautta löytyy ne sellaiset asiat, joilla on loppuviimeksi iso vaikutus”, pohtii Nokian ympäristöjohtaja Pia Tanskanen toiminnan tärkeyttä vastuullisuustyössä.

Stena Recyclingin vastuullisuusjohtaja Malin Balzar toi esiin omassa puheenvuorossaan lisäksi sen, että kiertotalouden onnistuminen ja resurssien tehokas hyödyntäminen edellyttää uusien toimintatapojen ja ajattelumallien käyttöönottoa myös ketjun alkupäässä. “Meidän täytyy työskennellä yhdessä ja olla fiksuja, jotta voimme käyttää resursseja järkevästi ja tehokkaasti. Meidän tulee toimia oikealla tavalla jo ihan alusta alkaen ja suunnitella tuotteet niin, että ne myös saadaan takaisin kiertoon.”

VR Transpointin maantielogistiikan johtaja Tommi Välimäki uskoi vahvasti, että panostukset vastuullisuuteen tulevat tuottamaan tulosta. "Minulla on luja usko siihen, että tulemme saamaan tarvittavan muutoksen aikaan. Seuraavat vuodet tulevat olemaan mullistavia ja pääsemme ihan uudelle tasolle - ympäristö ja talous eivät ole enää kilpakumppaneita vaan ne ovat yksi ja sama tiimi."

Jaa tämä sivu

Tilaa uutiskirje NIIN PYSYT AJANTASALLA

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.