Yritysosto laajentaa Stena Recyclingin palvelutarjoomaa

2022-11-27

1280x400_working_people_CompQual80.jpg

Johtava pohjoismainen kiertotalousosaaminen ja pitkän linjan suomalainen kierrätysasiantuntemus löytyvät tulevaisuudessa yhdeltä yritykseltä, kun Stena Recycling ja Encore Ympäristöpalvelut yhdistyvät. Tulemme toimimaan yhtenä yrityksenä Stena Recyclingin nimellä. Yhdistyminen etenee vaiheittain.

Stena Recycling on Pohjoismaiden johtava kierrätys- ja kiertotalousyritys, ja Encore Ympäristöpalveluiden yritysosto laajentaa mahdollisuuksiamme palvella nykyisiä ja uusia asiakkaita Suomessa. Yritysosto mahdollistaa Suomen markkinassa ainutlaatuiset kierrätyspalvelut.

Stena Recyclingilla käsittelemme ja jalostamme materiaaleja itse, ja toimitamme kierrätetyt materiaalit raaka-aineeksi ympäri maailman. Encore Ympäristöpalveluilla taas on pitkä kokemus ja asiantuntemus kierrätyksestä ja jätehuollosta Suomessa. Yritys toimi pitkään nimellä Paperinkeräys, ja opetti suomalaiset kierrättämään paperia. Encore tuo yhdistyvään yritykseen vahvan asiantuntemuksen jätehuollosta Suomessa sekä asiakkaiden kierrätyksen kehittämisestä lainsäädännön tiukentuessa ja vastuullisuusvaatimusten kasvaessa.

Nykyisten palveluidemme lisäksi tarjoamme jatkossa kattavat yritysten kierrätys- ja jätehuoltopalvelut, tietoturvamateriaalien turvallisen tuhoamisen, kuormalavat sekä polttolaitosten energiaratkaisut. Kevään 2023 aikana siirrymme tarjoamaan Encore Ympäristöpalveluiden palveluita Stena Recyclingin nimellä.

Yhdistyminen etenee vaiheittain

Stena Recyclingin ja Encore Ympäristöpalveluiden yhdistymistä vie eteenpäin yhtiöille nimetty yhteinen johtoryhmä. Yritykset siirtyvät yhteiseen toiminnalliseen organisaatioon 1.12. alkaen. Ulospäin yhteiset organisaatiovastuut voivat näkyä arjen toiminnassa joulukuun alusta alkaen.

Yhdistymisen aikana Encoren brändi voi näkyä muutoksessa Stena Recyclingin rinnalla, sillä juridisesti yritysten suunnitellaan yhdistyvän vasta vuoden 2024 aikana. Esimerkiksi molempien yritysten laskutus jatkuu nykyiseen tapaan y-tunnusten yhdistymiseen saakka.

 

Lisätietoja:

Olli Kellokumpu, toimitusjohtaja, Stena Recycling Oy ja Encore Ympäristöpalvelut Oy
050 354 1189, olli.kellokumpu@stenarecycling.fi

Jarkko Moinio, toimitusjohtaja, Encore Aluepalvelut Oy
p.040 664 5599, jarkko.moinio@encorealuepalvelut.fi  

 

Encore Ympäristöpalvelut Oy
Encore Ympäristöpalvelut on perustettu vuonna 1943. Yritys toimi pitkään nimellä Paperinkeräys, ja ympäristöalan pioneerina opetti suomalaiset kierrättämään paperia 1940-luvulla. Tänään Encore tukee asiakkaitaan luonnonvarojen järkevässä käytössä kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Yritys edistää asiantuntemuksellaan esimerkiksi asiakkaidensa materiaalien kierrätysasteen nostamista, jätteiden määrän vähentämistä ja jätehuollon ympäristövaikutusten, kuten hiilijalanjäljen minimoimista. Toimintaa on 37 paikkakunnalla omissa ja kumppaniyksiköissä, liikevaihto vuonna 2021 oli noin 80 miljoonaa euroa ja encorelaisia on noin 220. Lue lisää www.encorepalvelut.fi

Jaa tämä sivu