Re-think Plastic

Muovi on fantastinen materiaali, jonka avulla voidaan valmistaa monia kulutusta kestäviä tuotteita. Muovin käsittelyssä pitää kuitenkin olla tarkkana läpi tuotteen koko elinkaaren (ketjun). Aivan liian usein muovi päätyy roskaksi tai polttolaitoksille sen sijaan, että sitä kierrätettäisiin ja käytettäisiin uusien tuotteiden raaka-aineena.

Kierrätysmuovin haasteet ja mahdollisuudet

Muovi on hyödyntämätön materiaali valmistavassa teollisuudessa – muovia ei kierrätetä vielä yhtä hyvin kuin muita materiaaleja.

Lue lisää

Graafit – muovin käyttö numeroina

Katso miten paljon kierrätettyä muovia voidaan käyttää valmistavassa teollisuudessa vuonna 2050.

Lue lisää

Muovin kierrätys muutoksen kourissa – IAC:lla suuria haasteita ja tavoitteita

Jos olet istunut Volvossa, edessäsi on melko todennäköisesti ollut Stena Recyclingin asiakkaan, International Automotive Componentsin (IAC), valmistama kojelauta.

Lue lisää

Opas: Miten optimoit muovivirrat

Lataa oppaamme, ja katso miten yrityksesi voi optimoida muovin käytön.

Lue lisää

7 muovin kierrätykseen liittyvää haastetta

Muovi on arvokas resurssi. Tänä päivänä suurin osa muovista kuitenkin poltetaan. Ymmärtämällä muovin erilaiset ominaisuudet voimme kierrättää paljon nykyistä enemmän ja luoda kiertotalousmallin myös muoville.

Lue lisää

Elektroniikkajätteissä olevien vaarallisten muovien kierrätys

SenSoRe –tutkimushankkeessa testataan uusia teknologioita, joiden avulla elektroniikkajätteissä olevien vaarallisten muovien kierrätystä voidaan lisätä.

Lue lisää

 

HALUATKO TUTUSTUA PALVELUIHIMME?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.


Stena Recycling on kehittänyt uusia innovatiivisia kierrätysprosesseja ja palveluja, joiden ansiosta on mahdollista ottaa talteen elektroniikkajätteen sisältämät muovit sekä teollisuuden muovijätteet. Elektroniikkajätteen sisältämät muovit on eroteltava tarkasti puhtaisiin laatuihin, jotka soveltuvat kierrätykseen ja haitallisia aineita, esim. paloa hidastavia kemikaaleja sisältäviin muoveihin. Vaarallisia aineita sisältävät muovit poltetaan säädellyissä olosuhteissa. Muut muovit jaetaan neljään pääryhmään: ABS, PP, PE ja PS. Stena Recycling (M) voi myös lajitella muovit värien mukaan asiakkaidemme tarpeiden perusteella. Näin luomme lisää raaka-ainetta muovin valmistusta harjoittavien toimijoiden kierrätysprosesseihin. Yhä useammat haluavat käyttää kierrätettyä muovia, ja se onkin tarpeen, koska muovin käyttö lisääntyy edelleen tulevaisuudessa.

 

 

  • Jaa tämä sivu