ABB:n moderni kiertotalousratkaisu on rakennettu kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden ympärille

ABB-Motors-and-Generators-1280x400_CompQual80.jpg

Vahvat ympäristöarvot, ketterä toiminta ja reaaliaikainen raportointi ovat ABB:n ja Stena Recyclingin pitkään jatkuneen yhteistyön kulmakiviä.

ABB:n toimipaikoissa syntyvät hukkametallit saavat Stenan avulla uuden elämän teollisuuden arvokkaina raaka-aineina. Välillä käsiteltävänä on myös suurta kunnossapitoromua kuten nostureita tai jättimäisiä sähkömoottoreita. Jo 90-luvun lopulla käynnistynyt yhteistyö kattaa Suomen lisäksi myös ABB:n Ruotsin toiminnot.

”Meille on tärkeää, että toimipaikoissamme syntyvien hukkamateriaalien kierrätys hoidetaan mahdollisimman hyvin niin vastuullisuusnäkökulmasta kuin taloudellisestikin. Yhteistyömme Stenan kanssa toimii erinomaisesti”, sanoo ABB:n Moottorit ja Generaattorit -yksikön HSE Specialist Kaisa Lehtikangas.

– Metallien kierrätys on paitsi ympäristöteko, myös taloudellisesti merkittävää toimintaa. Kierrätyskumppanin asiantuntemukseen kannattaakin kiinnittää huomiota. Kaikilla metallilaaduilla on oma arvonsa, ja esimerkiksi ABB:llä kierrätettävän materiaalin mukana on paljon kuparia. On tärkeää, että asiakas saa arvometalleista oikean korvauksen, Stena Recyclingin myyntijohtaja Mikko Jousi lisää.

Kuljetukset hoidetaan kustannustehokkaasti

Hyvä kumppanuus on kahden kauppa. ABB:n henkilökunnalla on tärkeä rooli muun muassa toimipisteissä tapahtuvan lajittelun sujuvuudessa. Stena tukee henkilöstön sitouttamista vihreisiin arvoihin muun muassa koulutuksin sekä osallistumalla ABB:n tapahtumiin kiertotalouden asiantuntijana.

”Yhteistyömme on proaktiivista ja hioutunutta. Varmistamme muun muassa sen, että kaikki kuljetukset tehdään täysillä painoilla; puolityhjän lavan kuljetuksesta koituu sekä turhia kustannuksia että ympäristökuormaa”, Mikko Jousi kertoo.

”Asioiden tulee sujua asiakkaan näkökulmasta mahdollisimman vaivattomasti. Esimerkiksi ABB:n Pitäjänmäen tehtaan dynamopeltilavan täyttymisastetta valvotaan lavakameralla. Näin tieto täydestä lavasta välittyy suoraan meille, ja voimme lähettää kuljettajan paikalle asiakasta vaivaamatta.”

Stena tarjoaa työkalut ympäristöraportointiin

Stena täyttää ABB:n kumppaneilleen asettamat vastuullisuus- ja raportointikriteerit erinomaisesti. Myös kattavat ympäristö-, johtamis- ja työturvallisuussertifioinnit kertovat omaa tarinaansa Stenan liiketoiminnan laadusta ja vastuullisuudesta. ABB:n Kaisa Lehtikangas iloitsee yhteisestä arvomaailmasta.

Stenan pohjoismainen asiakasportaali on tuonut yhteistyöhömme valtavasti lisäarvoa.

abb-kaisa-760x397_CompQual80.jpg

ABB:n HSE Specialist Kaisa Lehtikangas toteaa Stenan täyttävän ABB:n kumppaneilleen asettamat vastuullisuus- ja raportointikriteerit erinomaisesti.

”ABB:n ympäristötavoitteet ovat erittäin kunnianhimoisia, ja kestävä̈ kehitys sisällytetään kaikkeen toimintaamme. Asiakkaamme parantavat omaa ympäristösuorituskykyään tuotteidemme avulla, joten meillekin on kunnia-asia kehittää omaa toimintaamme ympäristön kannalta koko ajan parempaan suuntaan. Luonnonvarojen varjeleminen on myös yksi ABB:n vuoteen 2030 ulottuvan kestävän kehityksen strategian kolmesta päätavoitteesta.”

”Stenan pohjoismainen asiakasportaali on tuonut yhteistyöhömme valtavasti lisäarvoa. Tarvitsemme ympäristöraportointiamme varten yksityiskohtaista tietoa muun muassa kierrätetyn metallin määristä ja kustannuksista. Portaalin kautta tieto on saatavilla reaaliajassa ja ilman valtavaa sähköpostirumbaa”, Lehtikangas kiittää. 

”Arvostamme erittäin paljon Stenan kykyä mukautua tarpeisiimme. Stenalaiset kuuntelevat asiakasta aidosti ja konsultoivat asiantuntevasti kiertotalouden kysymyksissä tilanteessa kuin tilanteessa.” 

 

HALUATKO LISÄTIETOJA PALVELUISTAMME?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.

Jaa tämä sivu