Järkevää resurssienhallintaa Plastalilla

1280x400_plastal_CompQual80.jpg

Nerokkaan ympäristötyön avulla Plastal on lisännyt materiaalien kierrätysastetta ja kierrätyksen tehokkuutta lean-ohjatussa tuotannossaan. Se on tehnyt Plastalista entistä kilpailukykyisemmän toimijan kilpailualttiilla ajoneuvoalalla. Etsimme koko ajan uusia mahdollisuuksia toimintamme parantamiseen, ympäristö- ja laatukoordinaattori Annie Arnold kertoo.

Göteborgissa toimiva Plastal valmistaa muovista puskureita ja muita osia autoteollisuudelle. Yhtiö panostaa selkeästi ympäristöasioihin ja pyrkii koko ajan parantamaan jätteenkäsittelyään. Teimme myös kattavan inventoinnin, joka on parantanut Plastalin resurssitaloutta  huomattavasti. Se on tärkeää, koska alan kilpailu kiristyy jatkuvasti ja yrityksen on karsittava kustannuksiaan.

Plastalin jätekustannukset pienenivät huomattavasti, kun yritys sai mahdollisuuden luokitella uudelleen suuren tonnimäärän FA:ta poltettavaksi jätteeksi ja suuren tonnimäärän poltettavaa karkeajätettä poltettavaksi hienojätteeksi. Lisäksi olemme asentaneet kaksi uutta, voimakasta jätepuristinta aaltopahvin, poltettavan materiaalin ja puun käsittelyyn sekä entistä suuremman puunmurskauskoneen. Tulos: vähemmän kuljetuksia ja alhaisemmat kustannukset.

Inventoinnin ansiosta myös toimistopaperin ja pehmeän muovin kierrätysastetta pystyttiin nostamaan ja kuluja vähentämään (suuri osa tätä materiaalia heitettiin aiemmin poltettaviin jätteisiin). Yhteistyömme on johtanut myös siihen, että me hoidamme muovigranulaatin kierrätyksen, mikä on Plastalille kannattavaa.

Jaa tämä sivu

HALUATKO LISÄTIETOJA PALVELUISTAMME?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.