1280x400_Findus_CompQual80.jpg

Findus ei ole onnistunut vain tuottamaan menestyksekkäästi pakastevihanneksia ja valmisruokia, vaan yhtiö on myös onnistunut järjestämään sekä pakattujen että pakkaamattomien elintarvikejätteiden käsittelyn parhaalla tavalla.

Osoituksena siitä, että Findus toimii elintarvikealalla kestävästi, yhtiö on yhdessä meidän kanssamme investoinut ainutlaatuiseen laitokseen Skånen Bjuvissa toimivalla tehtaallaan. Stena Recycling on nyt solminut kymmenvuotisen yhteistyösopimuksen Finduksen kanssa. Tärkeä osa yhteistä laitostamme on erikoisrakenteinen kone, joka pystyy erottelemaan pakatun orgaanisen jätteen. Siten ruokajätettä voidaan käyttää biokaasun tuottamiseen, ja suuri määrä pakkausmateriaalista voidaan kierrättää. Tämän lisäksi keräämme talteen myös ruoanvalmistuksessa muodostuneet suuret määrät paistoöljyä, ja toimitamme sen biodieselin tuotantoon.

Kaikenlaiset jäännösmateriaalit ohjataan optimoituihin jäteastioihin. Tehdasalueella astioita kuljetetaan sähkökäyttöisen avopakettiauton perään kiinnitettynä pitkänä jonona. Olemme kehittäneet tämän ratkaisun erityisesti Findusta varten, ja Stena Recyclingin työntekijät myös vastaavat jäteastioiden käsittelystä ja kuljettamisesta.

Yhdellä tonnilla Finduksella kerättyä jätettä voidaan ajaa yhtä biokaasuautoa 1 250 km. Biokaasun vuosituotanto riittää auton ajamiseen 20 kertaa maapallon ympäri!

HALUATKO LISÄTIETOJA PALVELUISTAMME?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.