Sujuvaa jätteiden kierrätystä ruokaohjelman kuvauksissa

1280x400_MC_Stena_case_CompQual80.jpg

Endemol Shine Finlandin tuottaman maailman suurimman ruokaohjelman ja amatöörikokkikilpailun MasterChefin viidennen tuotantokauden jaksot kuvattiin pääkaupunkiseudulla kesällä ja syksyllä 2017. Stena toimi ohjelman jätehuolto- ja kierrätysyhteistyökumppanina.

Hävikin torjunnasta ja huolellisesta ennakkosuunnittelusta huolimatta suuren ruoka-ohjelman kuvauksissa jätettä syntyy sekä rakennus- kuvaus- että purkuvaiheessa. Kierrätyksen tulee hektisessä kuvausympäristössä olla mahdollisimman helppoa ja sujuvaa.

Kuvausstudion rakennus- ja purkuaikana Stena toimitti studiolle erikseen rakennusjätelavan, jotta rakennusjäte saatiin lajiteltua ja kierrätettyä asianmukaisesti. Ohjelman kuvausten aikana studiolla lajiteltiin metallit, pahvit, lasit, biojäte ja energiajäte. Lisäksi sekajätteelle oli omat astiansa. Keräysastiat tyhjennettiin kerran viikossa ja studiolla oli aina valmiina yksi vaihtoastia per kierrätysjae.

Kierrätys käytiin ennen tuotannon alkua huolellisesti läpi koko työryhmän kanssa, ja keräysastioihin kiinnitettiin Stenalta saadut selkeät opasteet, jotta jätteiden kierrätys sujui helposti ja ongelmitta.

Ohjelmaa kuvattiin pääasiallisesti studioympäristössä. Yksi ohjelman jaksoista kuvattiin ulkolokaatiossa Töölöntorilla, minkä osalta laadittiin oma kierrätyssuunnitelmansa. Stena toimitti kuvauslokaatioon erilliset kierrätysastiat, joihin lajiteltiin biojäte ja sekajäte. Kaikki tehtävässä käytettävät astiat olivat biohajoavia, joten sekajätettä syntyi melko vähän.

MC

Lajittelu oli tehty työryhmälle helpoksi niin studion rakennuksen, kuvausten kuin studion purun aikana. Ympäristöasioista ja oikeaoppisesta jätteenlajittelusta huolehtiminen on tuotannoissa tärkeää. – Yhteistyö Stenan kanssa oli helppoa ja sujuvaa. 

MC2

MasterChef-studiolla lajiteltiin metalli, pahvi, lasi, energiajäte ja sekajäte.

Jaa tämä sivu

HALUATKO LISÄTIETOJA PALVELUISTAMME?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.