Vestforbrænding

1280x400_Vestforbraending_CompQual80.jpg

Materiaalien eri arvojen opiminen lisäsi kannattavuutta Vestforbrængningilla

Vestforbrænding on Tanskan suurin jätehuolto- ja kierrätysyritys. Sen omistavat Sjællandin saarella 19 kuntaa, jotka toimivat yhteistyössä jätteiden järkevän hoidon varmistamiseksi. Yrityksen tavoitteena on turvallinen kestävyystyö, jossa yhdistyvät kannattavuus ja ympäristöhyödyt. Muun muassa jätteitä muunnetaan energiaksi, joka antaa kaukolämpöä 75 000 kotitaloudelle.

Vestforbrænding valitsi meidät yhteistyökumppanikseen, koska me tunnemme materiaalit ja niiden arvon, ja tarjoamme kierrätysmenetelmiä, neuvontaa sekä sopivia myyntikanavia. Jännittävä uutuushanke, jonka olemme käynnistäneet yhdessä, on kotitalouksien metallin syntypaikkalajittelu – säilyketölkeistä alumiinifolioon. Tämä on myönteistä kehitystä, koska metallit olisivat muuten päätyneet polttolaitokseen ja lisänneet siten kattilan huoltotarvetta ja laskeneet materiaalien arvoa 75 %.

Tekemällä kotitalouksien metalleista jäteanalyyseja pystyimme osoittamaan ne huomattavasti arvokkaammiksi kuin aiemmin oli luultu. Tämä on nostanut Vestforbrændingin tuloja huomattavasti. Jatkossa jokainen kilo kierrätettyä kotitalousmetallia alentaa kunnan asukkaiden maksuja ja säästää samalla ympäristöä.

Yhdessä Vestforbrændingin kanssa olemme kehittäneet useita ratkaisuja, jotka vaikuttavat merkittävästi kestävän kehityksen työhön. Käsittelemme vuosittain yli 40 000 tonnia rautaa ja metalleja, paperia ja vaarallisia jätteitä, joita kuntien 15 000 asukasta jättävät alueen 24 kierrätyskeskukseen. Tämän työn avulla voimme pienentää hiilidioksidipäästöjä 58 000 tonnia vuodessa. Niin suuria päästöjä syntyisi, jos materiaalien kierrätys korvattaisiin materiaalien uustuotannolla metsistä ja kaivoksista.

 

 

 

 

Jaa tämä sivu

HALUATKO LISÄTIETOJA PALVELUISTAMME?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.