Ympäristöä säästävää jätehuoltoa Östra Skaraborgissa / Skövdessä

1280x400_Ö-skaraborg-skövde_CompQual80.jpg

Vuonna 2016 Skaraborgin kuntien tavoitteena on pystyä toimittamaan 100-prosenttisesti fossiilitonta kaukolämpöä kuntien alueella, ja tavoitteen saavuttamiseksi Stena auttaa kuntia jatkossakin hoitamaan jätehuoltonsa ympäristöä säästävällä tavalla.

Skaraborgin kunnissa kestävän kehityksen työlle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet, ja Stena Recycling haluaa auttaa tavoitteiden saavuttamisessa. Stena Recycling on jo useiden vuosien ajan tehnyt yhteistyötä resurssienkäsittelyssä kuntien jätehuollosta vastaavan Avfallshantering Östra Skaraborgin ja Skövde Värmeverkin lämpölaitoksen kanssa.

Avfallshantering Östra Skaraborg jätehuoltoryhmään kuuluvat Skövden, Falköpingin, Karlsborgin, Hjon, Mariestadin ja Gullspångin kunnat, joissa käsitellään nykyisin yli 100 000 asukkaan kierrätykseen jättämää romua, aaltopahvia, puuta ja kyllästettyä puuta. Toimintaa kehitetään jatkuvasti, ja mm. kierrätyskeskusten web-kameroiden avulla jätekuljetukset voidaan hoitaa aina täsmälleen oikeaan aikaan. 

Yhteistyösopimus Stena Recyclingin ja kuntien välillä kattaa vuosittain yli 20 000 tonnin jäteresurssien käsittelyn 13 kierrätyskeskuksessa, joissa korkeatasoinen palvelu on erittäin tärkeää kaikille keskuksia käyttäville kuntien asukkaille.  Yhteistyösopimuksen mukaisesti Skövden lämpölaitokseen toimitetaan kierrätettyjä materiaaleja, joista lämpölaitos tuottaa ympäristöä säästävää kaukolämpöä Skövden kotitalouksille ja yrityksille. Vuonna 2016 kunnan tavoitteena on pystyä toimittamaan 100-prosenttisesti fossiilitonta kaukolämpöä kunnan alueella, ja tavoitteen saavuttamiseksi Stena voi toimia kunnan yhteistyökumppanina myös jatkossa.

Stena tekee lämpölaitokselle myös hyötykäyttöön tarkoitettujen metallien erottelun, mikä tuo suuria ympäristöhyötyjä. Yli 10 000 tonnia pohjatuhkaa siivilöidään ja puhdistetaan joka vuosi. Tuhka voidaan sen jälkeen käyttää rakennusmateriaalina sen sijaan, että se vietäisiin kaatopaikalle ja aiheuttaisi siten lisäkuluja. Tällä tavoin voimme yhdessä huolehtia siitä, että suuria materiaalimääriä voidaan nostaa jätehierarkiassa ylöspäin parempaan käyttöön.

Jaa tämä sivu

HALUATKO LISÄTIETOJA PALVELUISTAMME?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.