Kohti jätteetöntä tuotantoa

Pitkä yhteistyömme Volvo Carsin kanssa on hyvä esimerkki siitä, miten vähennämme jätteitä ja luomme uutta arvoa valmistavan teollisuuden yrityksille – ja miten voimme kehittää liiketoimintaa kestävämmäksi.

 Stena Recycling ja valmistava teollisuus

 

TIIVIS YHTEISTYÖ ON AVAIN KESTÄVÄÄN LIIKETOIMINTAAN

Olemme toimineet yhteistyössä Volvo Cars -yhtiön kanssa jo pitkään. Yhteistyömme on aina tuntunut luonnolliselta, koska jaamme samat arvot. Tällainen pitkään jatkuva yhteistyö tarjoaa monia etuja: selvitämme asiakkaan kanssa, mikä todella toimii asiakasyrityksen organisaatiossa, miten kasvuun ja muutoksiin sopeudutaan ja mikä tuottaa tuloksia. Asiakas saa myös olennaisen tärkeää kokemusta ja ymmärtää kierrätyksen lukuisat hyödyt – pelkän jätehuollon lisäksi – joita tämänkaltainen kumppanuus voi tarjota kaikille valmistavan teollisuuden yrityksille.

Yhteistyökumppanimme tietävät, että he voivat luottaa meihin. Tarjoamme heille asiantuntemustamme eri materiaaleista, tietoa asiakkaan nykyisistä prosesseista sekä osaamistamme kierrätysprosesseista. Autamme asiakasyrityksiämme kehittämään jätteetöntä toimintaa mahdollisimman pitkälle. Tuotamme asiakkaan jätteistä uusia laadukkaita raaka-aineita, jotka voidaan käyttää uudelleen ja uudelleen. Kierrätämme keskimäärin 76 prosenttia asiakkaidemme materiaaleista. Haluamme kaikkien asiakkaidemme saavuttavan 100 prosentin tavoitteen materiaalikierrätyksessä. Siihen päästään käsittelemällä resursseja oikein ja vähentämällä hiilidioksidipäästöjä entistä tehokkaammin.

Autamme päivittäin yrityksiä käsittelemään tuotannossa syntyviä jätteitä. Tästä kertyy yrityksille suoraan arvoa sekä laadukkaita uusia materiaaleja ja talteen otettua energiaa. Tämän lisäksi teemme myös tiivistä yhteistyötä ymmärtääksemme asiakkaamme eri prosesseja. Sovellamme logistiikkaosaamistamme, jotta asiakkaan jätehuollon rutiineista saadaan mahdollisimman tehokkaita. Näin varmistamme, että työskentelemme järkevästi jo prosessin alusta alkaen – se säästää aikaa, materiaaleja ja rahaa.

Kutsumme tätä Stena Resource Management -palveluksi. Se on jaettu kolmeen eri vaiheeseen:

  1. nykytilanneanalyysi
  2. tavoitteiden asettaminen
  3. toimintasuunnitelman laatiminen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tällä tavalla toimiminen tuo hyötyä kaikille. On tärkeää oivaltaa, millaisia etuja yhteistyö Stena Recyclingin kanssa tarjoaa valmistajille toimialasta riippumatta.

TOIMI ÄLYKKÄÄSTI ALUSTA PITÄEN

Kierrätettävän jätteen nouto tehostuu, kun tarjoamme konsultointia jo prosessin alussa, jolloin tehtaan kierrätysrutiineja määritetään ja työntekijöitä opastetaan materiaalien lajittelussa. Näin jätteistä saadaan paljon puhtaampia ja niistä voidaan valmistaa laadukkaampia uusia materiaaleja markkinoille – suuremmissa erissä, tasaisesti ja jatkuvasti.

Vuosien varrella olemme kehittäneet asiakaspalvelumallin, osaavan henkilöstön ja infrastruktuurin, jotka yhdessä tekevät meistä luotettavan yhteistyökumppanin kaikkialla Euroopassa.

 

PREMIUM-LAATUISIA MATERIAALEJA AINUTLAATUISELLA TEKNIIKALLA

Asiakkaamme hyötyvät vuosikymmenien kokemuksestamme ja alan johtavista laitoksistamme. Niiden avulla voimme nostaa kierrätysastetta ja toimittaa premium-laatuisia materiaaleja. Esimerkiksi Ruotsin Jönköpingissä sijaitsevassa kierrätyslaitoksessamme on täysin uudenlainen LIBS -lajittelujärjestelmä (laser induced breakdown spectroscopy), joka pystyy käsittelemään ja lajittelemaan esimerkiksi alumiinia uskomattoman nopeasti ja tarkasti. Järjestelmällä voidaan käsitellä suuria määriä mistä tahansa lähteestä tulleita ja minkä tahansa laatuisia materiaaleja ja lajitella ne nopeasti ja tarkasti eri laatuluokkiin.

Tämä tehostaa ja nopeuttaa prosessia sekä laadunvalvontaa ja varmistaa valmiiden, kierrätettyjen tuotteiden puhtauden. LIBS-järjestelmän avulla voimme valmistaa kierrätettyä alumiinia, jota on mahdoton erottaa laadullisesti neitseellisestä alumiinista. Järjestelmä on erittäin nopea ja tehokas ja tarjoaa meille huomattavasti kilpailuetua. Tätä kirjoitettaessa käyttämämme järjestelmä on maailman ainoa kaupallisessa käytössä oleva LIBS-järjestelmä.

Esimerkiksi auton, moottorisahan ja television kierrättäminen voi olla vaativa tehtävä. Ne ovat rakenteeltaan monimutkaisia ja sisältävät runsaasti erityyppisiä materiaaleja ja tekniikkaa. Tällaisia haasteita varten Stenalla on Ruotsin Halmstadissa huipputason kierrätyslaitos Stena Nordic Recycling Center, jossa käytetään tarkkaan testattuja kierrätystekniikoita ja uusinta lajittelu- ja talteenottoteknologiaa.

Stena Nordic Recycling Centerissä käytetyt tekniikat tehostavat elinkaarensa lopussa olevien tuotteiden kierrätysastetta. Laitoksessa voidaan käsitellä lähes kaikkia sinne toimitettuja tuotteita, joista voidaan valmistaa uusia, korkealaatuisia materiaaleja tai ne voidaan hyödyntää energiana. Näin luomme uusia materiaaleja ja vähennämme CO2-päästöjä, mistä asiakkaamme erityisesti hyötyvät.

LISÄÄMME KIERRÄTETTÄVYYTTÄ JA VÄHENNÄMME JÄTTEITÄ JA PÄÄSTÖJÄ

Toimimme konsultteina ja autamme asiakkaitamme ottamaan käyttöön oikeanlaiset kierrätysrutiinit ja -prosessit, jotka tehostavat huomattavasti toimintaa sekä säästävät aikaa, vaivaa ja rahaa – sekä maksimoivat kierrätettävien materiaalien määrän. Autamme asiakkaitamme myös tarkastelemaan toimintaansa laajemmasta näkökulmasta, esimerkiksi miten jo tuotteen suunnitteluvaiheessa myös kierrätyksen suunnittelu voi lisätä tuotteen kierrätettävyyttä sekä vähentää jätteitä ja päästöjä.

 

RESURSSIT TAKAISIN KIERTOON

Erilaisten raaka-aineiden kysyntä vaihtelee aina. Asiakkaamme haluavat tuntea varmuutta siitä, että pystymme löytämään markkinat kierrätetyille materiaaleille. Laajat yhteytemme maailmanlaajuiseen ostajaverkostoon takaavat, että mitä tahansa meillä on tarjottavana – ja mitä tahansa kierrätämme – kaikki voidaan hyödyntää ja arvokkaat uudet resurssit saadaan takaisin kiertoon yhä uudelleen.

 


LUE LISÄÄ

Kierrätys luo mahdollisuuksia valmistavalle teollisuudelle

Pitkä yhteistyömme Volvo Cars:n kanssa on yksi hieno esimerkki siitä, miten tuotannosta syntyviä jätteitä vähentämällä voimme lisätä arvoa valmistavan teollisuuden yrityksille ja tehdä liiketoiminnasta kestävämpää.

Lue lisää

TUNNISTA NÄKYMÄTÖN ARVO

Monille asiakkaillemme tulee yllätyksenä, että merkityksettömiltä ja ehkä kalliiltakin vaikuttavat jätteet voivat olla tuottoisia. Jätteiden arvon voi saada nousuun pelkästään tehokkaammalla lajittelulla, mutta joskus tarvitaan asiantuntijoidemme analyysia koko tuotantoprosessista.

Lue lisää

Tutkimus elektroniikkaromun sisältämistä muoveista

SenSoRe –tutkimushankkeessa testataan uusia teknologioita, joiden avulla elektroniikkajätteissä olevien muovien kierrätystä voidaan lisätä.

Lue lisää

HALUATKO TUTUSTUA PALVELUIHIMME?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.

Jaa tämä sivu