YHTEISTYÖ AUTOPURKAMOIDEN KANSSA MAHDOLLISTAA LAAJAN ROMUAUTOJEN VASTAANOTTOVERKOSTON JA EDISTÄÄ KIERTOTALOUTTA

1280x400_bilgenvinning_CompQual80.jpg

Tuomalla autosi kierrätykseen vastaanottopisteeseemme, voit varmistua, että autosi materiaalit palautuvat takaisin kiertoon uusiksi raaka-aineiksi. Omien vastaanottopisteidemme lisäksi meillä on laaja yhteistyökumppaniverkosto, joihin kuuluu monia autopurkamoita ympäri Suomen. Kumppaniverkostomme avulla voimme tarjota kuluttajille helpon ja vastuullisen autonkierrätyspalvelun ja edistää kierrätyksen lisäksi uudelleenkäyttöä, kun käyttökelpoiset auton osat voivat jatkaa elämäänsä purkuosina autopurkamoiden avulla.

Yhteistyössä vastuullisten toimijoiden kanssa

Olemme toimineet useiden autopurkamoiden kanssa tiiviissä yhteisyössä jo vuosia. Osalla paikkakunnista purkamokumppanimme hoitavat kaikki romuautojen vastaanottoon ja esikäsittelyyn liittyvät toimenpiteet. Myös kuluttajille veloitukseton romuauton noutopalvelumme toteutetaan muun muassa pääkaupunkiseudulla ja Satakunnassa kumppaniemme kanssa yhteistyössä. Purkamoyhteistyö mahdollistaa käyttökelpoisten varaosien talteenoton ja nostaa materiaalit uudelleenkäytön myötä jätehierarkiassa ylöspäin. Kumppaniemme avulla voimme tarjota myös entistä kattavamman palveluverkoston.

Stena Recycling Oy on Suomen Autokierrätyksen virallinen kierrätysoperaattori, ja sen myötä myös kaikki kumppanimme kuuluvat viralliseen vastaanottoverkostoon. Kaikista vastaanottopisteistämme saa siis virallisen romutustodistuksen ja auto poistetaan Traficomin järjestelmästä oikeaoppisesti. Verkostoomme kuuluvilla romuajoneuvojen vastaanottopisteillä on myös asianmukaiset voimassa olevat ympäristöluvat ja heiltä edellytetään kiertotalouden periaatteiden mukaista toimintaa ja Euroopan komission romuautojen ELV-direktiivin mukaisia käsittelyprosesseja.

Autopurkamoiden kanssa yhteistyössäKUVA. Pitkäaikainen kumppanimme Malmin Valio-Osa Oy Helsingin Tattarinsuolla hoitaa pääkaupunkiseudun osin meille tulevien romutettavien autojen noudot ja toimittaa ne esikäsittelyn jälkeen meille jatkokäsittelyn. Kuvassa Taija Kohvakka, Stena Recycling Oy ja Jari Uusitalo, Malmin Valio-Osa Oy.

 

Löydät kaikki romuautojen omat ja kumppaniemme vastaanottopisteet alta:

 

Joensuu   Jyväskylä   Kotka   Lahti   Lappeenranta  
Nokia   Oulu   Pori   Riihimäki   Seinäjoki
Tarvasjoki  Vaasa  Virrat
YHTEISTYÖKUMPPANEIDEN VASTAANOTTOPISTEET

 

Lamp_Small_CompQual80.jpg

Vinkki!

Kumppaneidemme talteen ottamia käytettyjä varaosia voi etsiä osoitteista 
www.varaosahaku.fi ja www.autopurkaamot.com 
tai ottamalla yhteyttä suoraan paikalliseen purkamoon.

 

Tavoitteena 100 % kierrätettävä auto

Kierrätysprosessin alussa auto esikäsitellään, eli siitä otetaan talteen käyttökelpoiset osat, renkaat ja vaaralliset jätteet, kuten akku ja nesteet. Tämän jälkeen loppuauto menee kierrätykseen murskalaitoksellemme, jossa sen sisältämät materiaalit erotellaan toisistaan erilaisten käsittelyprosessien avulla. Jalostetut raaka-aineet kuten erilaiset teräkset ja muut metallit myydään uudeksi raaka-aineeksi valimo- ja terästeollisuudelle. Näin auton materiaalit pysyvät kierrossa maksimaalisesti.

Nykykierrätysprosesseilla ja yhteistyössä autopurkamoiden kanssa jo yli 95% autosta päätyy uudelleen käyttöön. Teemme konsernitasolla jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä kumppaneidemme kanssa, jotta auton materiaalit saataisiin pysymään kierrossa entistä paremmin. Yhteistyössä autovalmistajien kanssa pyrimme opastamaan heitä jo suunnitteluvaiheessa esimerkiksi materiaalivalinnoissa, jotta kierrätys olisi tehokkaampaa auton elinkaaren lopussa. Yhteisenä tavoitteenamme on 100-prosenttisesti kierrätettävä auto.

autonkierratys2_CompQual80.png

 

Jaa tämä sivu