RAUDAN JA METALLIN KIERRÄTYS

Olemme kierrätyskumppani, joka kierrättää materiaalit ympäristöä säästävällä tavalla ja antaa yritykselle siitä parhaan mahdollisen korvauksen. Keräämme, jalostamme ja kierrätämme kaikentyyppistä rauta- ja metalliromua. Tarjoamme käyttöönne laajan valikoiman tehokkaassa lajittelussa tarvittavia välineitä ja keräysastioita, sekä säännölliset tyhjennysvälit. Takaamme materiaaleille hyvän menekin.

NÄIN KÄSITTELEMME MATERIAALEJA

Metalliromu sopii erinomaisesti kierrätettäväksi, sillä sitä voidaan periaatteessa käyttää lukemattomia kertoja uudelleen. Metallin kierrätys tarkoittaa sitä, että rauta- ja metalliromu viedään Stenan tuotantolaitoksiin tai palveluyksiköihin, joissa materiaali tarkastetaan, lajitellaan ja käsitellään siten, että se täyttää teräs- ja metallitehtaiden laatu- ja ostovaatimukset. Sen jälkeen materiaali valmistellaan toimitettavaksi asiakkaillemme. Tehtaat saavat Stenalta laatuvarmistettua raaka-ainetta uusiin tuotteisiin, ja samalla materiaali saa uuden elämän kiertokulussa. Kaikki metallin kierrätykseen liittyvä käsittely tapahtuu Stenan ympäristöhyväksytyissä ja sertifioiduissa laitoksissa tai yksiköissä.

Huolehdimme siitä, että kaikille asiakkailtamme noudetuille materiaaleille löytyy hyvä menekki. Myymme raaka-aineita maailmanmarkkinoille hyvin toimivien kanaviemme kautta.

Keräämällä jätteet talteen ja tekemällä niistä uusia raaka-aineita saavutetaan suuria voittoja ennen kaikkea globaalisti, mikä edistää yhteiskunnan kestävää kehitystä.

TIETOA RAUDASTA JA METALLEISTA

Rauta

Rautaa käytetään teräksen valmistukseen ja jalostetaan terästehtaissa ja sulatoissa. Siellä teräksestä valmistetaan mm. ohutlevyä autoihin, erilaisia palkkeja ja esimerkiksi siltojen rakentamisessa käytettäviä putkia.

Ruostumaton teräs

Teräs kestää vaativien ympäristöjen aiheuttamaa rasitusta, ja sitä käytetään mm. teollisuustuotteissa ja pesukoneissa.

Kupari

Kuparin sähkönjohtokyky on erinomainen, ja sitä käytetään esim. kaapeleissa ja muissa sähkö- ja elektroniikkatuotteissa.

Alumiini

Alumiini on kevyt materiaali, joka johtaa hyvin sähköä. Kierrätettyä alumiinia käytetään mm. sähköjohdoissa, juomatölkeissä ja lentokoneiden runkomateriaalina.

KEHITYSSUUNNAT

  • Raudan ja muiden metallien hinnat elävät kokoajan. Hinnat voivat vaihdella nopeasti.
  • Euroopassa muodostuu entistä sekalaisempaa romua. Materiaalien jalostamista koskevat vaatimukset kasvavat, mikä edellyttää suurempia investointeja laitoksiin, teknologiaan ja tutkimukseen.
  • Materiaalien valvontaa koskevat vaatimukset lisääntyvät koko kierrätysketjussa.
  • Rauta- ja metalliromu on erinomaista raaka-ainetta loppukäyttäjälle. Laadunvarmistusta ja toimituksia koskevat vaatimukset kasvavat jatkuvasti.

TIESITKÖ?

Yhden rautatonnin kierrätyksellä säästetään tonni hiilidioksidipäästöjä.

Alumiinin valmistamiseen kuluu paljon energiaa, siksi se on erinomainen materiaali kierrätettäväksi.

Kierrättämällä alumiinia säästyy 95 prosenttia energiaa verrattuna alumiinin valmistamiseen uudesta malmista.

  • Jaa tämä sivu

HALUATKO TUTUSTUA PALVELUIHIMME?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.