MUOVIN KIERRÄTYS

Muovi on paljon käytetty materiaali, joka sopii hyvin kierrätykseen. Yritystoiminnassa muovijätettä voi syntyä monella eri tavalla, mutta pääasiassa kyse on pakkauksista tai tuotantojätteistä. Huolehdimme molemmista jätetyypeistä ja tarjoamme asiakkaille yksinkertaisen ja kustannustehokkaan keräysjärjestelmän muovin kierrätystä varten myös silloin, kun kyse on vaaralliseksi jätteeksi luokitellusta aineksesta. Kerätty muovi viedään laitoksiin, joissa se ensin lajitellaan. Sen jälkeen muoviraaka-aineen laatu varmistetaan ja materiaali pakataan toimitettavaksi edelleen muoviteollisuudelle. Näin kierrätetty muovi voidaan käyttää uuden muovin ja uusien tuotteiden valmistukseen.

RÄÄTÄLÖIDYT RATKAISUT MUOVIN KIERRÄTYKSEEN

Stena Recycling tarjoaa asiakkailleen räätälöityjä keräysratkaisuja muovin kierrätyksen optimoimiseksi asiakkaan omien edellytysten ja toiveiden mukaisesti. Erilaiset muovilaadut edellyttävät erityyppisiä keräysvälineitä ja erilaista käsittelyä. Sekä pehmeä että kova muovi voidaan puristaa kokoon, mikä optimoi kuljetuksen ja vähentää kuljetuskustannuksia. Stena tarjoaa tarvittavat keräysvälineet ja -varusteet tarpeiden mukaisesti.

MUOVIN KIERRÄTYS - FAKTOJA

Lähes kaikkia muovilaatuja voidaan kierrättää teoriassa lukemattomia kertoja. Käytännössä kuitenkin muovia kierrätetään epäpuhtauksien ja kosteuden vuoksi vain noin 10 kertaa. Kierrätys on luonnollisesti ympäristön kannalta erittäin hyödyllinen asia, sillä esimerkiksi jokainen kilo kierrätettyä muovia säästää kaksi litraa neitseellistä öljyä. Ne muovilajit joita ei voida kierrättää, viedään kaukolämpölaitoksiin, joissa ne hyödynnetään energianlähteenä.

Muovin kierrätyksen kautta tuotettua muovia käytetään muun muassa seuraaviin tuotteisiin:

  • jätesäkit
  • muovilaatikot ja -korit
  • meluesteet
  • muovikukkaruukut
  • puutarhakalusteet
  • lattiat
  • Jaa tämä sivu

TIESITKÖ?

Kun kierrätä yhden muovikilon säästät noin kaksi kiloa hiilidioksidipäästöjä uuden raaka-aineen käyttöön verrattuna. Kahden kilon hiilidioksidipäästöt vastaavat sähkönkulutusta, joka syntyy, kun pölynimuria käytetään 34 tuntia!

HALUATKO TUTUSTUA PALVELUIHIMME?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.