Vaaralliset jätteet

vaaralliset-jatteet-stena_CompQual80.jpg

Me Stenalla olemme vaarallisten jätteiden asiantuntijoita. Viemme vaarallisten jätteiden kierrätyksen askeleen pidemmälle: prosessoimme materiaalit mahdollisimman täysimittaisesti uudelleen kiertoon, sillä meille vaaralliset jätteet ovat arvokkaita raaka-aineita. Voimme auttaa yritystäsi kaikenlaisten vaarallisten ja hankalien jätteiden käsittelyssä. Toimimme joustavasti ja kehitämme yhteistyötä ja prosessejamme jatkuvasti. Kumppaninamme voit luottaa siihen, että jätteet käsitellään turvallisesti vaarallisia jätteitä koskevia lakeja ja säädöksiä noudattaen.

Vaarallinen jäte ON arvokas resurssi

Vaaralliset jätteet on käsiteltävä asianmukaisesti, jotteivat ne aiheuta vahinkoa ihmisille tai ympäristölle. Vaarallinen jäte voidaan nähdä myös arvokkaana resurssina, josta voidaan valmistaa jotain uutta ja hyödyllistä – ja säästää näin myös luonnonvaroja. 

Saat meiltä laajan valikoiman vaaralliseen jätteeseen liittyviä asiantuntijapalveluita, oli kyse sitten teollisuuden prosesseissa syntyvistä jätteistä, autoteollisuuden tarpeista, laboratoriojätteistä tai vaikkapa kunta-asiakkaidemme keräämistä kotitalouksien jätteistä.

Maalit ja maalin kaltaiset tuotteet | Kiinteät öljyiset jätteet | Öljynsuodattimet, öljyemulsiot, leikkuunesteet | Jäähdytinnesteet | Aerosolit | Loisteputket | Akut | Paristot | Liuottimet | Hapot ja emäkset

tavoitteena NOusu jätehierarkiassa

Suuri osa vaarallisista jätteistä poltetaan tai loppusijoitetaan kaatopaikoille. Tämä on kuitenkin resurssien tuhlausta.

Me Stenalla pyrimme aina nostamaan raaka-aineita jätehierarkiassa ylöspäin: menemään askelen pidemmälle, jotta materiaalit saadaan kiertoon tai hyötykäyttöön. Esimerkiksi öljynsuodattimet, jotka monesti menevät kokonaisuudessaan polttoon, käsitellään ja erotellaan meillä ympäristöä ja raaka-aineita kunnioittaen. Näin myös asiakkaidemme toiminta muuttuu kestävämmäksi.

Vastuullisuus kaiken keskiössä

 • Jätteen määrän minimointi ja oikeaoppinen lajittelu
  Vastuullisuus alkaa jo tuotannossa; tärkeintä on jätteen määrän minimointi ja hukan poisto. Siksi pyrimme kehittämään prosesseja asiakkaidemme kanssa ja varmistamaan, että materiaalien lajittelu ja luokitellu tehdään fiksusti ja optimaalisin keräysvälinein.
 • Kuljetukset vain tarpeeseen
  Ylimääräiset kuljetukset lisäävät kustannuksia ja kasvattavat hiilijalanjälkeä. Niinpä varmistammekin, että teemme kuljetuksia vain tarpeeseen, optimaalisin kuormapainoin.
 • Tavoitteena ympäristöä säästävät ratkaisut
  Kierrätämme materiaalit mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja pyrimme nostamaan niitä jätehierarkiassa ylöspäin.
 • Tukea ympäristöraportointiin
  Asiakkaamme saavat asiakasportaalistamme kaikki tarvittavat tiedot ympäristöraportointiaan varten. Meiltä saa apua myös jätteiden luokitteluun ja merkintään.

Turvallisuusneuvonantajan palvelut

Mikäli kuljetat vaarallisia aineita tie- tai rautatiekuljetuksina tai lähetät niitä kuljetettavaksi, yritykselläsi tulee olla nimetty turvallisuusneuvonantaja ohjaamaan, valvomaan ja kehittämään toimintaa.

Hanki turvallisuusneuvonantajan palvelut asiantuntijoiltamme, niin voitte itse keskittyä ydinliiketoimintaan. Asiantuntijamme auttavat yritystäsi vuosiraportoinnissa ja prosessien auditoinnissa. Kumppaninasi huolehdimme siitä, että toimintanne täyttää lain vaatimukset ja niin ympäristöjalanjälki kuin turvallisuuskin kehittyvät oikeaan suuntaan. 

Palvelumme:

 • Neuvonta vaarallisten aineiden kuljetuksissa
 • Vaarallisten aineiden kuljetusten lainmukaisuuden tarkistaminen
 • Vuosikertomusten laatiminen vaarallisten aineiden kuljetusten osalta.
 • Vaarallisia aineita käsittelevän henkilöstön kouluttaminen.
 • Toimiminen jatkuvana turvallisuusneuvonantajana.

Näin käsittelemme vaarallisia jätteitä

Hyvän kierrätysyhteistyön kulmakivet ovat sujuva arki, läpinäkyvä dokumentaatio ja jatkuva dialogi – sekä ehdoton luottamus siihen, että jokainen kierrätysprosessin vaihe hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

example_processes_HW_web_CompQual80.jpg


Jätteestä arvokkaaksi resurssiksi

Vaarallisten jätteiden kierrätys on paitsi tärkeä ympäristöteko myös aitoa kiertotaloutta. Tutustu ajatteluumme ja asiakascaseihimme oheisista linkeistä.

1280x400_akkukierratys_banner_CompQual80.jpg 

HALUATKO LISÄTIETOJA VAARALLISTEN JÄTTEIDEN PALVELUISTAMME?

Rekisteröitymällä Stena Metall Groupin digitaalisiin kanaviin, annat suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn Suostumus henkilötietojen käsittelyyn -sivulla kuvatulla tavalla.

Huom! Älä lähetä lomakkeen kautta meille henkilö- tai pankkitilitietoja tai muuta arkaluontoista tietoa. Jos sinun tulee toimittaa meille tämän tyyppistä tietoa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme sopiaksesi oikean toimitustavan.

 

Jaa tämä sivu