Info: Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätys

1280_400_serkierratys_CompQual80.jpg

Kaikki laitteet, joiden käyttöön tarvitaan sähkövirtaa, akkua, paristoja tai aurinkoenergiaa, luokitellaan sähkö- ja elektroniikkalaitteiksi. Sähkö- ja elektroniikkaromua (SER) ovat kaikki käytöstä poistetut sähkö- ja elektroniiikkalaitteet

missä voin kierrättää sähkö- ja elektroniikkalaitteet?

Kuluttajat voivat kierrättää vanhat ja rikkinäiset sähkö- ja elektroniikkalaitteet tuottajayhteisön hyväksymän viralliseen keräyspisteen kautta. Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuominen kierrätyspisteeseen on kuluttajalle maksutonta.

STENAN PALVELUYKSIKÖT vastaanottavat kuluttajilta SE-romua veloituksetta.

 Stenan palveluyksiköt >>

SER-KIERRÄTYSPISTEVERKOSTO - voit palauttaa laitteet mihin tahansa valtakunnalliseen SER-kierrätyspisteverkostoon. Myös monet sähkö- ja elektroniikkalaittaita myvät kaupat vastaanottavat vanhoja laiteita.

SER-kierrätyspisteverkosto >>

Kierrätykseen tuodut laitteet menevät aina materiaalien hyödyntämiseen. Jos laite on uusi ja täysin toimiva, sen voi viedä myös kierrätyskeskuksen, josta laite mahdollisesti voi vielä päätyä uudelleen käytettäväksi.

KULUTTAJA-SER VS. YRITYS-SER

Kuluttaja-SER kuuluu tuottajavastuun piiriin. Tämä tarkoittaa, että laitteen kierrätysmaksu on huomioitu jo ostohinnassa. Kuluttaja voi siis tuoda vanhat tai rikkinäiset SER-laitteet veloituksetta kierrätyspisteeseen.. Esimerkiksi Stenan palvelupisteet vastaanottavat SE-romua kuluttajilta veloituksetta.

Yritystuotteista (B2B) ei ole peritty kierrätysmaksuja laitteiden markkinoille tulovaiheessa, joten käsittelypaikka, jonne laitteet tuodaan kierrätykseen, perii yritykseltä kierrätysmaksun. Tuottajavastuun ulkopuolelle jäävät siis laitteet, jotka on selkeästi tarkoitettu ammattikäyttöön, ja niiden ei voida olettaa olevan käytössä kuluttajilla. Myös valmistusprosessien sivu- ja hukkatuotteet, sekä esikäsitelty SER, jonka tuottajayhteisö on jo luovuttanut kierrättäjälle, eivät kuulu tuottajavastuun piiriin. 

Lue lisää palveluistamme yrityksille >>

Jaa tämä sivu

talkookontti - SUURempi MÄÄRÄ SEKALAISTA ROMUA HELPOSTI KIERTOON

Helppo tapa kierrättää taloyhtiön pihapiiriin tai kodin ja yrityksen nurkkiin kerääntyneet ylimääräiset romut ja laitteet. Lukittavaan konttiin voidaan laittaa keräilyastiat keräilyä ja kierrätystä helpottamaan.

Ota yhteyttä