Stena Nordic Recycling Center

Stena Nordic Recycling Center -kierrätyslaitoksen rakentaminen on suurin yksittäinen investointimme, jonka olemme koskaan tehneet. Lounais-Ruotsin Halmstadissa sijaitsevasta laitoksesta on tulossa seuraavien vuosien aikana Pohjois-Euroopan modernein laitos uuden tekniikan ja uusien prosessien ansioista.

Kestävässä yhteiskunnassa on pystyttävä hyödyntämään entistä paremmin käytöstä poistettuja autoja, elektroniikkaa ja muita tuotteita uusien tuotteiden raaka-aineresursseina. Tämän johdosta halusimme toteuttaa Stena Metall -konsernissa tämän kaikkien aikojen suurimman tuotantoinvestoinnin, ja rakentaa uuden modernin kierrätyslaitoksen. Nyt voimme kierrättää vanhaa materiaalia uudeksi raaka-aineeksi yhä enemmän ja yhä ympäristöystävällisemmin, ja nostaa kierrätyksen aivan uudelle tasolle hyödyntämällä uutta tekniikkaa. Olemme keskittyneet laitoksessa erityisesti autojen ja elektroniikan kierrätykseen. 

Tarkoituksemme on  koota suurin osa kierrätysprosesseistamme samaan laitokseen, mikä minimoi kuljetustarpeen ja mahdollistaa tehokkaan materiaalikierrätyksen. Halmstadin laitoksen keskeinen sijainti mahdollistaa kierrätysmateriaalien kuljettamisen sinne helposti myös muista Pohjoismaista sekä Puolasta. Tehokas tieverkosto, hyvät junayhteydet ja Halmstadin satama varmistavat sen, että kuljetukset voidaan hoitaa ympäristöystävällisellä tavalla.

Asiakkaiden, viranomaisten ja korkeakoulujen kanssa tekemämme yhteistyön avulla voimme hyödyntää kaikki Stena Nordic Recycling Centerin tarjoamat mahdollisuudet. Tervetuloa tutustumaan tulevaisuuden kierrätykseen.

  • Jaa tämä sivu